Vreme čitanja: oko 1 min.

Miša se ipak ne boji! Kecmanović kroz dramu i pet setova slomio Štrufa za 3. kolo Australijan opena

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan je bio, pokazao je smirenost kad je bilo najvažnije

  • 0
Miomir Kecmanović Foto. Telegraf

Čuvena replika iz filma kaže, "Mišo, bojim se", ali, ono što je sigurno jeste da se naš Miša Kecmanović ni trenutka nije uplašio na meču protiv Jana-Lenarda Štrufa, koga je savladao posle tri i po sata tenisa na Australijan openu! Rezultat je bio 3:2, po setovima 6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6.

Miomir Kecmanović jeste bio blagi favorit na ovom meču, pokazao je to u prvom setu, kada je i slavio, ali, tada je usledio pad u igri.

Taj pad se ponavljao čak dva puta tokom meča, odnosno, Kecmanović je osvojio prvi set sa 6:4, da bi potom u drugom osvojio tek jedan gem i izgubio sa 6:1. Ipak, treći set je pokazao da se Kecmanović vratio u meč, opet je slavio, ovog puta sa 7:6, da bi onda opte ispustio set sa samo jednim gemom - 6:1.

Nije bilo baš najjasnije šta se dešava sa Kecmanovićem, koji je pod hitno morao da se vrati u meč, pogotovo u tom petom setu.

Tamo je viđena izjednačena igra, da bi u četvrtom gemu Kecmanović napravio i prvi brejk. Ipak, taj brejk je odmah potom izgubio i nastavili su obojica da igraju gem za gemom, sve do taj-brejka. Imao je Kecmanović priliku da dođe do pobede, ali je tu šansu propustio na servis protivnika.

Prava drama je viđena u taj-brejku, kada je Kecmanović prvo spasio dve meč lopte pri rezultatu 9:7 (igra se do 10), ali, uspeo je da se vrati u meč, a onda i slavi sa - 11:9.

Njegov idući rival biće Tomi Pol.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA