Vreme čitanja: oko 2 min.

Kecmanović posle ogromne pobede: "Bilo je uspoena i padova, stvarno sam zadovoljan"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je veoma srećan posle drame i pet setova

  • 0
Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović uspeo je da se plasira u treće kolo Australijan opena, pošto je slavio protiv Jana-Lenarda Štrufa posle pet setova i velike bitke sa 3:2, po setovima 6:4, 1:6, 6:4, 1:6, 7:6, čime je zakazao i duel sa Tomijem Polom.

Kecmanović je i sam istakao posle meča da je svega bilo u ovom meču.

- Definitivno mnogo uspona i padova. Na kraju sam bio stabilniji, više sam verovao i imao sam malo više sreće.

Tokom duela, Kecmanović je spasio i dve meč lopte.

- Odmah sam pomislio na prošlu nedelju, gde sam imao meč lopte protiv Drejpera, na onakav način. I u Hong Kongu sam imao set lopte. Uspeo sam da se vratim, nekako da ostanem miran, na 7-9 na kraju sam odigrao četiri najboljih poena posle toga, ne znam ni ja kako. Stvarno sam zadovoljan. To su već postale standardne stvari kada igram, haha, ali eto – vratilo se.

Upitan je posle meča i šta se to promenilo, da li je počeo da veruje u sebe?

- Definitivno se trudim da budem pozitivniji, da verujem u sebe do kraja, pa šta bude. Daću svaki put sve od sebe, posle ćemo da pričamo da li ga je s..lo ili nije, a da na terenu odradim kako treba. Na pripremama, od osam ujutru kada ustanem, sto posto sam u svemu, nema lutanja ni otaljavanja – dok radimo, radimo kako treba, fokusirano i intenzivno, a posle se zezamo. To je dogovor među nama – ako nije sto posto, radimo još. Na Dejvis kupu sam odigrao dva neizvesna meča koja sam dobio. I ove godine sam igrao dobro, iako sam gubio prethodne dve nedelje – ide nabolje, agresivniji sam i brži. Ima dosta pozitivnih stvari koje mi daju veru da se pokazuje to što smo radili.

Miomir Kecmanović Foto. Telegraf

Njegov idući rival je Tomi Pol.

- Znamo se otkad imamo 11-12 godina. Ovde je počeo dobro da igra, prošle godine polufinale, ali trudiću se da nastavim isto ovako i ja. Znam otprilike kako igra i šta bi trebalo da radim. Radili smo i na tome da se više bavim sobom, a manje čovekom preko puta. Ako rival ima odgovor na sve što ja uradim kako treba, onda svaka čast.

Istakao je Kecmanović i da publika ne utiče na njega.

- To što ljudi ulaze i izlaze, meni to ne smeta mnogo, ne obraćam pažnju. Još na Next Gen turniru 2019. su bila ta pravila, meni je to u redu ako je u granicama normale, ako nije neko iživljavanje.

Dosta i publike iz Srbije je bilo na meču.

- Jako sam im zahvalan, svima koji su došli. Meni znači, možda je to i presudilo na kraju. Mnogo mi je drago što je tako, što im je stalo do mene, i nadam se da će biti tako i sledeći put

(Telegraf.rs)

Video: Novak, Viktor i Miša potonuli na konferenciji: Njihovi pogledi sve govore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA