≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bili smo na meču Ukrajinke i Beloruskinje: Bez zajedničkog slikanja i 6:0, 6:0, a publika je dobacivala ovo!

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobeda Sabalenke je bila i očekivana, ali protivnica se baš loše provela na terenu

  • 16
Arina Sabalenka i Lesija Curenko Foto: Telegraf.rs

Od sukoba u Ukrajini, teniski svet je dobio jednu novu i nezgodnu dimenziju sa kojom se mora boriti. Ukrajinske teniserke ne žele da imaju nikakve dodirne tačke sa ruskim i beloruskim koleginicima osim hladnog nadmetanja preko mreže. To je viđeno i u meču između Lesije Curenko i Arine Sabalenke koje su morale da odmere snage u trećem kolu Australijan Opena.

U podne, u prvom dnevnom terminu na Rod Lejver areni, Ukrajinka i Beloruskinja su izašle na teren i raspremile svoju opremu, a onda bez ikakve međusobne komunikacije prišle do glavnog sudije na mreži.

Tamo je bio i dečak koji je bio zadužen za bacanje novčića, pa iako tradicija nalaže da se teniseri i teniserke slikaju sa mališanom, do toga nije došlo.

Evidentno je da se taj momenat i neprijatnost namerno izbegava zbog pređašnjih akata ukrajinskih predstavnika koji ne žele da budu na fotografijama sa Rusima i Belorusima.

Tako je arbitar u stolici ostao sa dečakom i slikao se, a igračice su pošle svaka na svoju stranu.

Ono što je usledilo je bilo nemilosrdno - Sabalenka je sa čak 6:0, 6:0 savladala Curenko za manje od 50 minuta igre.

Sa tribina se u prvih pola sata mahom moglo čuti samo navijanje za aktuelnu šampionku turnira, a kako se bližio kraj, sve češće su se čuli povici "Slava Ukrajini" i "Idemo, Ukrajina".

Naravno, nakon toga nije bilo rukovanja sada već kao uobičajena praksa, a Arina je protivnicu ipak isplatila aplauzom iako su na "neprijateljskim" stranama i bez zvaničnog pozdrava.

Sledeći duel Sabalenke je preksutra protiv Amande Anisimove, a ovakve slike kada igračice iz ove dve zemlje igraju ćemo, izgleda, gledati još dugo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA