≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Novak surov prema teniseru kome je idol: Đoković "samleo" Ečeverija za osminu finala Australijan opena

S. J.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf Sportu

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser i prvi reket sveta, Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pobedom protiv Tomasa Martina Ečeverija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

Naredni Novakov rival biće Francuz Adrijan Manarino, koji je slavio u trileru protiv Bena Šeltona u pet setova, a taj meč je na programu u nedelju.

Nije Novak imao previše poteškoća protiv Argentinca, i od samog početka je imao kontrolu nad tempom igre, i dešavanjima na terenu.

I kada je reč o samom Novaku i njegovoj igri, bilo je to vidno bolje nego u prva dva kola, kada se dosta i mučio, i dopuštao rivalima da zaprete. Ovog puta, to nije bio slučaj.

Od prvog poena, Novak je nametnuo neki svoj ritam, i gotovo iz svake malo duže razmene izlazio je kao pobednik. To je uspeo da kruniše u šestom gemu prvog seta, kada je došao do brejk lopte.

Već nakon toga, bilo je vidljivo da je Ečeveriju sve teže da ulazi u razmene sa Novakom, pošto kada god bi to učinio, gubio bi poen. Mučio se Argentinac i na svoj servis, ali je uspevao da ostane u "životu".

Ipak, na kraju je Novak rutinski priveo set kraju i poveo - 6:3.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Još bolje je Novak ušao u drugi set, i nije mu dugo trebalo da dođe do prvog brejka. Igrao se treći gem, kada je Novak uspeo da iskoristi greške, i nešto slabiji servis Ečeverija, i dođ do brejka - 2:1.

Igralo se serviz za servis sve do devetog gema, kada je Novak rutinski potvrdio brejk, došao do drugog i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu viđena je nešto drugačija situacija nego u prva dva. Bio je svestan Ečeveri da mora da krene na sve ili ništa, jer više nema šta da izgubi, što je unelo jednu dozu neizvesnosti u treći set.

Igralo se gem za gem, i servis za servis, bez brejk lopte, sve do samog finiša seta. Čak je u nekoliko navrata i Ečeveri ozbiljnije pokušao da zapreti, i to na Novakov servis, ali je Đoković uspevao da "preživi" i neutrališe nalete Argentinca.

Na kraju se otišlo i u taj-brejk, gde je Novak još jednom pokazao koliki je majstor za dramatične završnice. Odmah na početku, Novak je došao do dva mini brejka, te je posle sve bilo lakše. Na kraju, 7:2 za Đokovića u taj-brejku, i najubedljivija pobeda u dosadašnjem delu turnira.

U osmini finala, Novak će igrati protiv pobednika duela Manarino-Šelton, koji je počeo pre Novakovog meča.

TOK MEČA

III set

5:4 - I dalje bez brejka! Novak osvaja novi gem na svoj servis!

4:4 - Ponovo Novak veoma blizu novog brejka, ali nedostajao mu je poen koji će prevagnuti u njegovu korist. Novo izjednačenje.

4:3 - Evo i prvih problema za Novaka na njegov servis. Pritiska Ečeveri, u nameri da dođe do prilike za brejk, ali Novak ipak rutinski rešava gem u svoju korist.

3:3 - Ne dozvoljava Ečeveri Novaku u trećem setu da odmakne. Novo izjednačenje.

3:2 - Ponovo Novak lako dolazi do gema na svoj servis.

2:2 - Evo i publike! Uključuju se navijači aktivno u praćenje susreta.

2:1 - Odlično igra Novak! Ponovo je Srbin na svoj servis došao do novog gema, i ponovo vodi.

1:1 - Uspeva Ečeveri da dođe do gema na svoj servis, ali uz dosta muke. Imao je 40:15, ali je Novak uzvratio i došao do izjednačenja. Na kraju, ipak prednost koju koristi argentinski teniser.

1:0 - Novak ponovo na svoj servis dolazi do lakog gema.

II set

6:3 - Posle 38 minuta igre, Novak dolazi i do drugog brejka i do vođstva od 2:0 u setovima!

5:3 - Novak ponovo silovit na svoj servis, i dolazi lako do novog gema. Ečeveri će servirati za ostanak u drugom setu.

4:3 - Drži Ečeveri rezultatski priključak za Novakom i na svoj servis, doduše, uz malo muke, dolazi do novog gema.

4:2 - Vidljiva je i mala nervoza kod Novaka, ali sve funkvcioniše dobro. Ima Novak kontrolu.

3:2 - Lako Ečeveri dolazi do gema na svoj servis - 3:2.

3:1 - Ne predaje se Ečeveri, koji koristi svaku priliku da uđe u razmenu sa Novakom i natera ga na trčanje. Ipak, Novak dobrim servisom dolazi do novog gema.

2:1 - Evo i duže razmene u drugom setu, i ponovo Novak izlazi kao pobednik iz iste. Ipak, uzvraća Ečeveri sa dobrim servisom. Evo i nove prilike za brejk! Uzima Novak brejk!

1:1 - Uzvraća Novak istom merom na svoj servis. Ipak, ne uspeva sa nulom Novak da osvoji gem, jer greši na voleju, ali ubrzo to ispravlja i poravnava rezultat u drugom setu.

0:1 - Odlično servira Ečeveri u uvodu u drugi set i sa nulom je došao do prednosti u drugom setu.

0:0 - Počeo je drugi set, Ečeveri će prvi servirati.

I set

6:3 - Novak prilično sigurno igra na svoj servis, i lako dolazi do poena. Nakon jedne propuštene u prethodnom gemu, Novak ima tri set lopte na svoj servis i dolazi do seta!

5:3 - Dosta se muči Ečeveri sada i na svoj servis. Ima Novak set loptu, ali šalje lopticu u aut. Već u narednom poenu, Ečeveri uz dosta muke dolazi do prednosti, a ubrzo i do gema.

5:2 - Odličan je Novak na svoj servis, i bez većih problema dolazi do odbrane brejka! Ponvo smo videli jednu dužu razmenu, ali je Novak ponovo došao do poena.

4:2 - U dosta dobroj situaciji je Novak, i ima 30:15 na servis rivala. Ponovo jedna duža razmena, koja ovog puta pripada Ečeveriju. Evo i prve brejk šanse, prva dupla greška Ečeverija! Odličan servis Ečeverija i viner, izjednačenje. Odlično je Novak odigrao drop-šot, i dolazi do nove brejk prilike.

3:2 - Evo Novakove četvrte neiznuđene greške, 0:15 za Argentinca. Ispravlja to Novak dobrim servisom - 15:15. Novi as - odlično Novak servira od početka meča. Ečeveri pogađa samu liniju, pred Novakovim nogama, za 40:30. Odličan servis, i servis vinerom Novak dolazi do 3:2.

2:2 - Ečeveri prilično sigurno igra na svoj servis, i lako dolazi do poena. Uzvraća Novak čim dobije priliku za to, što deluje prilično dobro - 30:15. Evo i najdužeg poena u dosadašnjem toku seta, koji osvaja Novak. Evo i izjednačenja - 40:40. Evo novog asa Ečeverija, 2:2 je.

2:1 - Fenomenalno Novak igra na svoj servis. Lako je doao do 30:0. Dobar pokušaj, ali slaba realizacija Novaka, pokušao je Ddrop-šot, ali samo do mreže - 30:15. Lako srpski teniser dolazi do 40:15, a potom asom dolazi do novog gema. Već treći as za Novaka.

1:1 - Odličan intenzitet tenisa na početku! Ponovo duža razmena, iz koje Đoković izlazi kao pobednik. Uzvraća odmah asom Ečeveri za 15:15. Dobro se snalazi Ečeveri, hrabro je ušao u teren, i uspeva da upiše viner. Gde je jedan, tu je i drugi, ima Ečeveri 40:15. Ipka, uzvraća Novak ubrzo i smanjuje rezultat. Hrabar drop-šot Ečeverija u pravo vreme i izjednačava Ečeveri na 1:1.

1:0 - Već na samom početku, viđena je nešto duža razmena, nakon koje je Novak odigrao drop-šot na mreži, a Ečeveri je poslao lopticu u aut. Dosta sreće za Novaka u narednom poenu, pošto je loptica od vrha mreže upala u polje Argentinca. Evo i prvog asa za srpskog tenisera. Tu je i drugi! Sa nulom Novak dolazi do prvog gema.

0:0 - Meč je počeo! Novak ima prvi servis.

PRE MEČA

Najbolji teniser sveta, do trećeg kola stigao je pobedama protiv Dina Prižmića, i Alekseja Popirina, i to sa identičnim rezultatima - 3:1.

Sa druge strane, Ečeveri je do susreta sa Novakom eliminisao dva dobro poznata teniska imena, Endija Marija, a potom i Gaela Monfisa, oba sa po 3:0 u setovima.

Što se međusobnih susreta tiče, Novak je u dva navrata igrao protiv Argentinca, i oba puta je slavio sa 2:0 u setovima. Prvi put, susreli su se na turniru u Rimu prošle godine, i to u drugom kolu, a Đoković je slavio sa 7:6, 6:2.

Potom su se susreli i u drugom kolu ATP Mastersa u Parizu, takođe prošle godine, a tada je Novak još lakše došao do trijumfa - 6:3, 6:2.

Ono što je posebno interesantno, jeste da se Novak pred susret sa Ečeverijem odlučio da odradi trening, ali ne kako je orvobitno bilo planirano.

Trebalo je da Novak trenira na terenu 16, gde su se navijači okupili u velikom broju, ali je ipak odlučio da trenira na "Rod Lejver Areni", i to pod zatvorenim vratima za javnost.

Podsetimo, pobednik ovog duela, igraće sa boljim iz meča Manarino - Šelton, koji je na programu od 08.00.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA