≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Adrijan Manarino? Nema sponzora, izgleda kao na plaži, ima renking karijere, Novaka zove vanzemaljac...

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duel Đokovića i Manarina zakazan je za nedelju

  • 1
Adrian Manarino Foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Novak Đoković će u četvrtom kolu Australijan opena igrati protiv Adrijana Manarina iz Francuske, koji je eliminisao Bena Šeltona, pomalo iznenađujuće, jer je Amerikanac važio za favorita.

Ali, posle pet setova i velike borbe, Manarino je zakazao duel sa Novakom, koji je na programu u nedelju, a termin će biti određen naknadno.

Ali, Manarino je godinama igrač koji važi za nezgodnog i koji je umeo da eliminiše neka velika imena.

Međutim, nikada nije uspeo da pobedi nekoga iz takozvane "velike trojke" (Đoković, Nadal, Federer), pa ni pridruženog člana velike četvorke, Endija Marija.

Najbolji skor međusobni ima protiv Danila Medvedeva, protiv koga je u vođstvu od 4:3.

Kada su u pitanju dueli protiv Đokovića, Novak je tu pobedio u sva prethodna četiri duela. Tri puta ga je pobeđivao na travi, koja je inače Manarinu omiljena podloga, a jednom na betonu.

Inače, interesantno je da je Manarino trenutno na najvišem renking mestu od početka karijere, iako ima 36 godina, što govori najbolje o njegovoj igri, jer s godinama igra mnogo zrelije.

Njegov stil je posebno interesantan, njegovi udarci možda nemaju toliku jačinu, ali udara sa mnogo osećaja, pronalazi uglove, ili igra ravno, ili uz slajsove i izlaske na mrežu, što mnogim teniserima može da bude nezgodno.

Ono što je sada posebno interesantno, jeste da Manarino trenutno igra bez ikakvog sponzora, pa je njegov stajling na Australijan openu posebno upečatljiv. Igra u običnoj majici, uz to ima i šorts koji je duži nego inače, pa izgleda kao da je otišao na običan trening, ili čak da mu je stajling takav da deluje kao da je otišao na plažu ili u ležernu šetnju po kraju.

Zanimljivo je i da Manarino vidi Novaka kao najboljeg ikada, kada su ga pitali o velikoj trojci i poređenju sa Nadalom i Federerom.

Manarino je svu trojicu oslovio kao "vanzemaljci" i divio se onome što su uradili, ali je Novaka ipak izdvojio.

- Za mene, mislim da je najbolji igrač Đoković. Što se tiče Rodžera, niko ne može da dođe do nivoa njegove elegancije i harizme - rekao je Manarino, koji je istakao da je pakleno teško odabrati GOAT-a među njima trojicom.

(Telegraf.rs)

Video: Novak poludeo na navijača: "Siđi i reci mi to u lice!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    19. januar 2024 | 14:15

    Ako si posmen o znas matematiku ili makar osnovu onda ti nije tesko da shvatis ko je najbolji od njih trojice.Nije nikada na primer pobedio Novak Federera a na kraju meča neko istakao Federerovu"eleganciju" ma šta god to podrazumevalo i onda njega proglasio za pobednika ili boljeg u meču.Zna se ko je pobedio i ko je bio bolji jer to kaze rezultat i tu bih se zadržao a sve ostalo je tra la la...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA