≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nova Šarapova" je teniska senzacija na AO: Pobedila legendu i Instagram joj odmah eksplodirao

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Timofejeva je krenula iz kvalifikacija, gde je pobedila tri meča, a potom ušla u osminu finala

  • 0
Masha Timofeeva,  Marija Timofejeva Foto: Instagram/timofeevamariaa

Marija Timofejeva je nova teniska zvezda u usponu, koja je zasijala na Australijan openu i postala jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg turnira.

Ova 20-godišnja Ruskinja je prvo prošla tri kola kvalifikacija, potom je i pobedila tri ozbiljna imena ženskog tenisa.

Najpre je bila bolja od Alize Korne, potom je pobedila bivšu Grend slem šampionku i nekada prvu teniserku sveta Karolin Voznjacki, koja se nedavno vratila na teren posle penzije, a onda je u trećem kolu napravila i najveće iznenađenje, eliminisavši 10. teniserku sveta, Brazilku Beatris Hadad Maju sa 7:6, 6:3.

Rođena Moskovljanka je krenula putem svojih nekadašnjih sunarodnica, poput Marije Šarapove, koja je dominirala i na terenu, a plenila i lepotom.

Mlađa Maša, kako je zovu prijatelji, imala je i pravu eksploziju pratilaca na Instagramu, što je i sama rekla posle pobede nad Karolinom Voznjacki.

Ona je pre Australijan opena imala oko 4.000 pratilaca na Instagramu, a sada je već premašila 20.000 i brojka konstantno raste.

- Tri godine sam radila na svom Instagramu, a onda sam posle samo jednog meča dobila 8.000 novih pratilaca, to je ludilo - rekla je ona posle meča.

Pogledajte i neke od fotografija mlade Ruskinje, koja preti da postane nova zvezda svetskog tenisa, ali i nova Ana Ivanović, Marija Šarapova, Eženi Bušar i ostale lepotice koje plene na teniskom terenu...

Ono što je posebno zanimljivo za Timofejevu, jeste da je prošle godine, kada je i debitovala na VTA turu, odmah i osvojila titulu. Slavila je u Budimpešti u julu 2023. godine, čime je odmah došla do 125. mesta na ATP listi.

Ovo joj je i debi na Australijan openu i već je napravila istorijski rezultat, a već sada je na projektovanoj VTA listi ušla u Top 100.

(Telegraf.rs)

Video: Novak poludeo na navijača: "Siđi i reci mi to u lice!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA