Vreme čitanja: oko 2 min.

Kecmanović pred Alkaraza: "Da li vidim sebe u Top 10? Da!"

S. L.
M. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optimizma ne manjka

  • 2
Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović nastavio je sa sjajnim partijama na Australijan openu, gde se plasirao u osminu finala i to posle velike pobede nad Tomijem Polom sa 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0 posle tačno četiri sata tenisa.

Kecmanović je tako došao do duela protiv drugog najboljeg tenisera na svetu, Karlosa Alkaraza koji ga čeka u osmini finala, a, nije srpski teniser ni krio svoje zamisli o tome kako može da iznenadi Španca.

Miomir je konferenciju posle meča počeo pozitivnim rečima, odnosno, rekao je da mu je drago što je igrao pet setova protiv Tomija Pola, trenutno 13. tenisera sveta.

- Osećaj je dobar. Želeo sam da igram pet setova, samo da vidim kako ću se osećati. Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji - započeo je Kecmanović, koji se posle toga i okrenuo ka svom narednom protiviniku, Karlos Alkarazu.

- Definitivno neće biti lako. Igrali smo pre dve godine, on je otad uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena - kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije - istakao je Kecmanović.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Potom, osvrnuo se Miomir i na meč sa Polom, gde je rekao da je tokom četvrtog seta bilo gusto.

- U četvrtom je bilo gusto, mislio sam da mogu - kad sam već tu, da dam sve od sebe, a ne da posle razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Bio sam mnogo čvrst u petom setu, a on je pao. Osećao sam da sam imao mnogo prilika na njegov servis, uvek se igralo, ali nisam mogao da prelomim. To me strašno nerviralo, ali se na kraju dobro završilo.

Otkrio je Kecmanović i šta je njegova najveća snaga u ovom momentu.

- Trenutno mi je glavno što mnogo želim i što sam gladan da se vratim tamo gde sam bio, pa da napravim iskorak. Hoću da probijem, već sam godinama oko 30-40-50. mesta, dosta mi je toga, želja mi je da napravim iskorak. Možda će malo da se oseti, ali radio sam mnogo, dokaz su i ova tri meča, spreman sam, osećam se dobro.

Ovo će biti prilika i da zaigra na Rod Lejver areni, a, takođe je rekao i da Alkaraz i treba da sluša šta će reći ovde.

- Eto, neka me sluša, a što se tiče arene, super je. Igrao sam na Vimbldonu na Centralnom, i lepo je što ću igrati na jednom od najvećih terena u našem sportu.

Očekuje Miomir i veliku podršku navijača.

- Znači da čuješ svoje ljude, da i dalje veruju. Iako Nole neće igrati, nadam se da će ih biti mnogo i da će mi pružiti podršku. Treba na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto posto - ništa manje od toga neće proći.

Na kraju, on je istakao i da vidi sebe u Top 10 na svetu.

- Da li vidim sebe? Naravno - zaključio je Kecmanović.

(Telegraf.rs)

Video: Miomir Kecmanović: Vreme je da donesemo "salataru"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA