≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Viđena najveća senzacija na Australijan openu: Najbolja teniserka sveta ide kući, isprašila je tinejdžerka!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovome se niko nije nadao

  • 7
Iga Švjontek Foto: Tanjug / AP

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek, poražena je u trećem kolu Australijan opena, gde je od nje bila bolja Linda Noskova iz Češke sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:4 posle dva sata i 22 minuta tenisa u Melburnu, čime je napravila i najveće iznenađenje!

Iga Švjontek je neko ko je bio projektovan da se rutinski prošeta do finala, gde bi je po svim prognozama čekao duel protiv Arine Sabalenke, trenutno druge na svetu, međutim, šta tinejdžerka od 19 godina zna šta su to favoriti?

Linda Noskova, trenutno 50. teniserka sveta odlično je počela meč. Igrala je mirno i staloženo, te je već u trećem gemu imala dve brejk lopte, ali nije ih iskoristila, što je i papreno platila u nastavku. Već u šestom gemu je Iga napravila brejk i to joj je bilo dovoljno da povede sa 1:0 u setovima.

Ipak, nije to poljulalo mladu teniserku iz Češke. Izašla je u drugom setu odlučna da pokaže šta može, ali, opet se susrela sa jednom brejk loptom, sada u petom gemu. Spasila je ovoga puta Linda to, a onda je to i naplatila nešto kasnije, pošto je u osmom gemu došla do brejka, koji je bio dovoljan za 1:1 u setovima.

Treći set je bio pun preokreta. Linda je napravila prvi brejk u trećem gemu, ali, odmah je potom i ispustila jedan, te je meč otišao u egal.

Ključni momenat se dogodio u sedmom gemu, Noskova je napravila novi brekj i povela sa 4:3. Potom je mirno odbranila svoj servis, a meč je finiširala upravo na svoj servis, iako je imala zaostatak od 30:0 u tom gemu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zig

    20. januar 2024 | 13:57

    Najbolji prikaz razlike izmedju muskog i zenskog tenisa

  • Gitarista

    20. januar 2024 | 12:08

    Kakva crna seznacija one se u zenskoj konkurenciji menjaju brzo..nije spremna..

  • zekki

    20. januar 2024 | 11:56

    Cuj niko se nije nadao,pa kod zena je to normalna pojava,cudno bi bilo da uvek broj jedan osvojji turnir!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA