Vreme čitanja: oko 2 min.

Fric pred meč sa Novakom: "Nema potrebe da bilo šta menja, uvek je po njegovom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Amerikanac se otvorio o brojnim temama

  • 1
Tejlor Fric Foto: Chris Putnam / Zuma Press / Profimedia

Tejlor Fric je napravio iznenađenje savladavši Stefanosa Cicipasa 3:1, u setovima 7:6, 5:7, 6:3, 6:3, pa je nakon meča pričao o mnogim temama.

O igri protiv Cicipasa i prvoj pobedi nad TOP 10 igračom na grend slemovima?

- Srećan sam, igrao sam dobro od poečtka do kraja. Srećan sam kako sam igrao pogotovo u poslednja tri gema. Zapalio sam se skoro da sam igroa u transu i sve je izgledalo dobro. Imao sam osećaj kao da u svakom trenutku imam pravu odluku i koji udarac da izvedem. Prošlo je dosta vremena od kako sam imao taj osećak.

O Novakovoj izjavi da mu uslovi odgovaraju i da veruje da će ga pobediti ako bude igroa na svom nivou?

- Da sam ja nekog pobedio osam puta u nizu i ja bih bio tako pun samopouzdanja. Ne mogu d akrivim zbog toga. Sigurno su uslovi ovde bolji za mene nego na US Openu ili Sinsinatiju. Ali, d abudem iskren, jedini pristojan meč koji sam igrao protiv njega u poslednjih nekoliko duela je bio u Torinu na kraju 2022. godine. Tada sam servirao za osvajanje sdrugog sweta i bilo je voem blizu. Posle toga sam igrao jako loše i moram da igram na mnogo višem nivou protiv njega nego što sam igrao do sada. Nadam se d amogu da odigram još jedan meč kao danas protiv Cicpasa.

Da li je ovo najbolji meč na grend slemu koji je ikad odigrao?

- Igrao sam mnogo dobvrih mečeva i ranije, ali ne protiv kalibra igrača kao Cicipas i bilo je odlično od početka do kraja. Osetio sam da mi stil Cicipasa odgovara i da mogu da odradim svoje najbolje udarce. Osetio sam se vrlo opušteno uoči meča, a ne stegnuto kao što sam inače ranije bio. Voleo bih da znam kako to da uvek uradim.

O nivou na kojem je igrao do sada na turniru.

- Srećan sam jer su moja dva prethodna četvrtinala došla kada sam bio bolje rangiran i kada mi se žreb otvarao, a sada mi se čini da sam morao da stvarno do zaradim na terenu i da sam nekako uspeo da povratim svoju poziciju u TOP 10.

Da li očekuje da će Novak menjati strategiju protiv njega u odnosu na prethodne duele jer je sad a drugačiji igrač nego ranije.

- Ne mislim da će išta menjati jer do sada nije imao razloga da menja strategiju jer uvek ide u njegovom smeru. Sa nekim drugim igračima nekada pobedim, nekada izgubim pa se dešavaju prilagođavanja, ali između mene i Novaka uvek ide u jednom smeru i nema razloga da bilo šta menja.

Upravo će u narednoj rundi takmičenja Fric igrati protiv Novaka Đokovića, a meč je zakazan za 24. januar.

(Telegraf.rs)

Video: Đokovićevi navijači pred meč trećeg kola AO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jole91

    21. januar 2024 | 10:04

    Čovek iskreno rekao da će da ga Novak odere, kapa do poda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA