≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Kecmanović dao sve od sebe, ali za Alkaraza je i to malo: Karlos rutinski ispratio Mišu sa Australijan opena

Vreme čitanja: oko 7 min.

Jednostavno, nije mogao ništa više

  • 5
Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

Čekali su navijači iz Srbije dule Miomira Kecmanovića protiv Karlosa Alkaraza, čekali su i nadali se nekom čudu, međutim, Španac ih je veoma brzo razuverio. Drugi najbolji teniser sveta, Karlos Alkaraz, rutinski je slavio protiv Miomira Kecmanovića sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:0, čime se domogao četvrtfinala na Australijan openu.

Kecmanović je bio potpuni autsajder u ovom meču, jasno je svima bilo da će se on teško izboriti sa Alkarazom, ali njegove pređašnje partije su bile onaj tračak nade da možda i može da se "pobije" sa Špancem u osmini finala prvog Grend slem turnira.

Doduše, Miomir je već napravio dva velika preokreta, a i jedno iznenađenje izbacivši Tomija Pola, dosta bolje rangiranog tenisera, što je donekle bio i vetar u leđa pred duel protiv Karlosa Alkaraza, čudo svetskog tenisa.

Pružio je Miomir sjajan tenis, odličan, ali, čak ni to nije bilo dovoljno. Karlos Alkaraz je imao svoj dan, odličan dan, što je pokazao od starta meča, gde je tukao iz sve snage, pogađao je i nije dopuštao protivniku ni promil šanse.

Kada je takav Alkaraz sa druge strane, uzalud i najbolji tenis karijere, jednostavno nije dovoljno i ne može da bude. Miomir je poražen, ali je s pravom mogao da napusti Rod Lejver arenu uzdignute glave.

Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

Miomir Kecmanović je dobro počeo, ali je Karlos Alkaraz još bolje odgovorio. Jednostavno, Španac je igrao odličan tenis, na koji je Miša odgovarao ali s vremena na vreme. Otvorio je dobrim servisima Kecmanović meč, ali je brzo poklekao.

Alkaraz ga je već u trećem gemu meča naterao da mu prepusti brejk, što mu je bilo dovoljno da dođe i do vođstva.

Odlično je Španac igrao na svoj servis, o tome govori i podatak da u prvom setu, ali i u kompletnom meču nije dozvolio Kecmanoviću niti jednu brejk priliku.

Štaviše, tokom prvog seta, Alkaraz mu nije dozvolio da uzme dva poena na njegov servis u istom gemu, što samo govori o dominaciji Španca.

Drugi set je počeo u istom tonu, samo, sada je i Kecmanović bio dosta bolji na svoj servis. Najbolju, a ujedno i jedinu priliku, imao je Miša Kecmanović u drugom gemu drugog seta. Tada je prvi, ali i jedini put uspeo da dođe do 40:40 na servis Alkaraza, što nije iskoristio, a ispotaviće se da mu je to bila i jedina prilika.

Nije iskoristio, a onda je ubrzo pretrpeo i novi brejk koji je bio dovoljan Alkarazu za 6:4 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Na kraju, poslednji treći set je doneo i najslabiju igru Kecmanovića. Jednostavno, Miomir je praktično već i digao ruke od ovog meča, nije imao rešenje i pomirio se s činjenicom da je Alkaraz u ovom trenutku dosta bolji.

Karlitos je uzeo brejk na startu, potom i još jedan, a na svoj servis je doslovno mučio Kecmanovića.

Slavio je u ovom setu sa nulom i tako je ugovorio svoj duel sa Aleksandrom Zverevim u četvrtfinalu.

UŽIVO Kecmanović - Alkaraz 0:2 (4:6, 4:6, 0:5, -:-, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

III SET

0:5 - Novi brejk za Alkaraza, sve je ovde gotovo.

0:4 - Nema više igre sa Alkarazom, praktično Miša ne može ni da mu pripreti na njegov servis. To samo govori činjenica da je samo jednom osvojio više od dva poena u istom gemu na servis Španca. Brzo će ovde biti kraj.

0:3 - Novi brejk prednosti, slomio je Kecmanovića u potpunosti.

0:2 - Siguran je Karlos Alkaraz sada, "namirisao je krv", video je da Kecmanović očigledno posustaje.

0:1 - Odmah Alkaraz uzima brejk i na startu trećeg seta. Čini se kao da je Miša ipak podigao belu zastavicu, s obzirom na to da je svestan da ne može baš da naškodi Karlosu, koji igra savršeno.

II SET

4:6 - Osvaja Karlos Alkaraz i drugi set.

4:5 - Imao je Alkaraz set loptu, ali je Kecmanović zaigrao bolje. Dosta dobro Miomir servira, iako je dopustio protivniku dva brejka u meču, ali, za sada mu sve ide od ruke.

3:5 - Alkaraz je proigrao mnogo bolje otkako mu Kecmanović zapretio. Sada ne dopušta Miomiru ni promil šanse da nešto napravi kada on servira.

3:4 - Kakav gem je odigrao Alkaraz... Karlos je odigrao savršen gem, došao je do brejka, dosta je jako udarao lopticu, namučio je Kecmanovića i sve je završio prelepom bekhend dijagonalom.

3:3 - Teško je i reći šta se ovde desilo, Alkaraz je rutinski odigrao još jedan gem. Sada su obojica podigli formu na svoje servise, ne prave greške, protivniku ne dopuštaju ni priliku da ih ugroze i tako ide gem za gemom.

3:2 - Sada i Miša igra rutinski! Bez izgubljenog poena, veoma lako dolazi do gema.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

2:2 - Rutinski Alkaraz, ovo je išlo sa nulom. Španac je veoma lako odigrao gem na svoj servis.

2:1 - Preživeo je Kecmanović sada, Alkaraz je osetio da bi mogao biti ranjiv i napao ga je, dok je Miomir morao da se brani. Srpski teniser je imao gem loptu, kada su došli do izjednačenja, nije mu dao Mišra novu brejk loptu i došao je do gema.

1:1 - Šteta za ovaj gem... Miomir je mogao da zapreti, lepo je počeo, ali je potom Španac odigrao nešto bolje. Alkaraz je čak dva puta pokušao i uz drop-šot, ali je Kecmanović sjajno to ispratio i došao je do 40:40, što je prvi put u meču da osvaja tri poena u istom gemu na servis svog protivnika. Međutim, nije to na kraju bilo dovoljno.

1:0 - Odlično otvara Kecmanović drugi set. Sigurno je servirao, sigurno je igrao, nije dozvolio da ga izgubljeni set pomete, dekoncentriše. Ono što je važno je i to da se Miša nije predao, te da je spreman da uzvrati.

I SET

4:6 - Nije mogao Miša do brejka, opet nije došao ni do brejk lopte. Alkaraz je poveo sa 1:0 u setovima.

4:5 - Ovakav Miša se traži! Kakav gem srpskog tenisera, neverovatno, Alkaraz je uzeo prvi poen, ali je onda Miomir zaigrao neverovatno. Naterao je Alkaraz na grešku, potom dobar servis, viner i već je došao do 4:5.

3:5 - Siguran je Alkaraz opet, nije Španac do sada dopustio Miomiru ni da priđe blizu brejk lopte, a kamoli nešto više od toga. Muči se dosta Miomir kada Španac servira, a ovaj to rutinski pretače u svoju korist i svoju prednost. Pitanje je sa druge strane i dokle će ga služiti taj srevis.

3:4 - Opet teži gem na servis Kecmanovića. Alkaraz je imao 30:30, potom i brejk loptu, ali je Miomir opet dobro servirao kada je to bilo potrebno i okrenuo je ovaj gem u svoju korist.

2:4 - Novi siguran gem za Alkaraza. Opet je prepustio tek jedan poen svom protivniku, što samo pokazuje koliko je nadmoćan od početka ovog meča.

2:3 - Ovo može biti izuzetno važno za Miomira Kecmanovića. Srbin je imao dobar gem, poveo je sa 40:15, kada je dopustio Alkarazu da se vrati u gem, te da izjednači. Španac je iskoristio najmanju priliku za tako nešto, ali, Kecmanović je potom dva puta odlično servirao i došao je do novog gema.

Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

1:3 - Siguran je Karlos Alkaraz. Siguran je Španac u ovom meču, krenuo je odlično i ne planira da stane s tom igrom. Ne pruža mnogo prilika srpskom teniseru na svoj servis, praktično, ne pruža uopšte, što je pokazao i još jednom.

1:2 - Evo ga brejk... Karlos Alkaraz je sada veoma lako došao do velike prednosti, kako svojim umećem, ali i uz dosta sreće. Kecmanović je pokušao da uzvrati, ali je Alkaraza pogledala sreća i uspeo je da dođe do brejka.

1:1 - Na isti način kako je Miomir Kecmanović malopre, tako je Alkaraz sada. Španac je odigrao skoro savršen gem. Brzo je osvojio tri poena i poveo sa 40:0, kada je Miša uzvratio i došao do jednog poena. Ipak, dalje od toga nije mogao i Španac je izjednačio.

1:0 - Dobar početak Miomira Kecmanovića. Izgubio je prvi poen na svoj servis, ali, na sreću ga to nije poremetilo. Sačuvao je koncentraciju, potom je uspeo da veže četiri poena i tako povede sa 1:0.

KOMENTAR PRE MEČA:

Srpski teniser Miomir Kecmanović u osmini finala Australijan opena ima jedan od najtežih zadataka, a to je eliminacija Karlosa Alkaraza. Težak posao je pred Mišom, ali nadamo se ne i nemoguć

Kecmanović je prolaskom u osminu finala ponovio svoj najveći uspeh na Grend slem turnirima, upravo iz Australije 2022. godine, ali bi korak više sada bio verovatno najveći podvig u karijeri srpskog tenisera.

Nije put do ove faze bio jak, Josuke Vatanuki je vodio, Jan-Lenard Štruf imao meč lopte, baš kao i Tomi Pol, ali je Miša uvek nalazio snage i pokazao da mu je karakter u novoj kampanji daleko čvršći.

Sa druge strane ne treba mnogo reči trošiti o drugom na svetu koji je daleko manje vremena proveo na terenu tokom prva tri kola, izgubivši samo jedan set od Lorenca Sonega.

Jedini međusobni meč dva igrača odigrala su u Majamiju 2022. godine i tada je u četvrtfinalu Španac slavio posle preokreta 2-1.

(Telegraf.rs)

Video: Luda proslava Srbije i Kecmanovića: Ludovalo se uz "Veseli se srpski rode"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    22. januar 2024 | 11:05

    Idemo dalje Miomire, ovo je nedokucivo bilo, srecno👍🏻👍🏻

  • SALAHUDDiN AYYUBi

    22. januar 2024 | 10:31

    Nemoze on ni pric Alcarazu ... Ni prić !!!!!

  • Ivan

    22. januar 2024 | 11:28

    Kad Djokovic nekog mrkne sa nulom onda je to krompir a kad Kecmanovica neko spraši sa nulom onda je to pekmez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA