≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ko je Tejlor Fric? Prozivao Novaka, oženio teniserku sa 18 i dobio sina, pa se razveo, a sad je s lepoticom

D. U.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zanimljiva biografija i karijera Đokovićevog narednog rivala, kojeg je Srbin dosada pobedio u svih osam međusobnih duela

  • 0
Novak Đoković, Tejlor Fric Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković u utorak ujutru 04.30, igra četvrtfinale Australijan opena protiv Tejlora Frica. Biće ovo deveti duel dva rivala, a u svih dosadašnjih osam Novak je izlazio kao pobednik.

Zanimljivo je da je Fric samo u jednom meču uspeo da dođe do seta protiv novaka, i to baš na Australijan openu. Tada je osvojio dva, ali je na kraju ipak položio oružje pred Novakom.

Ali, treba napomenuti da je Novak tada glatko vodio sa 2:0 u setovima, a onda se okliznuo na natpis "Melburn" na terenu, došlo je do pucanja trbušnog mišića, a Novak je jedva udarao lopticu.

Ipak, uspeo je nekako da prevaziđe problem i kako je vreme odmicalo u petom setu je zaigrao bolje i došao do pobede.

Kasnije je Đoković uspeo i da osvoji turnir, iako su i on, ali i direktor Australijan opena otkrili da je imao pukotinu od nekoliko centimetara u trbušnom mišiću.

Sam Fric nije poverovao u tu priču, pa je na konferenciji dao odgovor u kojem je moglo da se nasluti da sumnja da je Đoković povređen i da je možda folirao.

- U petom setu je delovao dobro... Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra. Delovalo je da ima problema u trećem i četvrtom, a ništa u petom setu. Možda se izborio sa tim. Srećan sam zbog njega što se tako dobro oporavio - rekao je tada Tejlor Fric na konferenciji za medije.

Novak je u svim ostalim mečevima lako izlazio na kraj sa Fricom. Poslednji meč imali su takođe u četvrtfinalu Grend slema, gde je Novak slavio sa 6:1, 6:4, 6:4.

Novak Đoković Tejlor Fric Foto: Tanjug/AP

Nije isključeno da je i ova Fricova izjava tada uticala na Novaka da ga počisti sa terena na svim ostalim mečevima koje su igrali.

Đokoviću očigledno odgovara Fricov stil igre, ali način na koji je pobedio Stefanosa Cicipasa, može Novaku da bude upozorenje, jer Amerikanac ima razoran servis, što je umelo da bude problem Novaku na ovogodišnjem turniru, posebno je to bio slučaj u duelu protiv Alekseja Popirina iz Australije, koji je imao četiri set lopte za 2:1 u setovima, a glavno oružje mu je isto kao i Fricu - jak servis i razoran forhend.

Fric se i odlično kreće za svoju visinu i značajno je napredovao u tom segmentu, a očigledno je i u dobroj formi.

Ali, ono što svakako raduje, jeste i to što je Novak popravio svoju formu, a posebno je ubedljiv bio u poslednjem meču protiv Adrijana Manarina, kojeg je savladao sa 6:0, 6:0, 6:3.

Fric ima teniske gene

Tejlor Fric Foto: Chris Putnam / Zuma Press / Profimedia

Majka Tejlora Frica je Keti Mej, bivša top 10 teniserka, a takođe mu je i otac bio profesionalni teniser - Henri Fric, koji se kasnije posvetio i trenerskom poslu.

Fric je tokom juniorske karijere pokazao da ga čeka dobra karijera i da ima veliki potencijal, jer je osvojio US Open i igrao finale Rolan Garosa, a osvojio je i turnir za najboljeg juniora sveta 2015. godine.

Ubrzo je počeo i profesionalnu karijeru i do sada je osvojio 6 ATP titula, od kojih je najveća titula na Mastersu u Indijan Velsu.

Što se tiče Grend slemova, tu je stizao do četvrtfinala na Australijan openu, Vimbldonu i US Openu, a na Rolan Garosu je došao najdalje do trećeg kola.

Oženio se sa 18 bivšom teniserkom, ima sina od 6 godina, sad je u vezi sa influenserkom

Čim je ušao u profi vode, uplovio je i u bračne vode, i to takođe sa tadašnjom teniserkom, Rakel Pedrosom. Oboje su sa 18 godina ušli u brak, mesec dana posle veridbe.

Dobili su ubrzo i sina, koji sada ima šest godina.

Međutim, njihov brak nije dugo potrajao i Fric je odlučio da se rastane od Rakel, uz dogovor da zajednički odgajaju sina i da dele starateljstvo.

Ubrzo je sreću pronašao pored influenserke Morgan Ridl, sa kojom je u vezi od 2020. godine, a koja izaziva veliku pažnju na tribinama širom sveta gde god se pojavi, a prati Frica na faktički svim turnirima.

Posebnu pažnju izazvala je nakon pobede nad Cicipasom, gde se uključila i u intervju posle meča na terenu uz gestikulacije sa tribina.

Nema sumnje, ponovo će Morgan izazvati pažnju na tribinama Rod Lejver arene, ali svi verujemo da ovoga puta neće imati mnogo razloga za slavlje i radost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA