Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakve legende gledale Đokovića: Na jednoj slici su 84 Grend slem titule!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 1
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je eliminisao Tejlora Frica sa 3:1, i sada čeka pobednika duela Siner - Rubljov.

Novak je igrao protiv Frica u dnevnom terminu, pa su se tu pojavile i dve velike australijske legende, najveća imena koja ova zemlja ima u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Novaka su sa tribina gledali Rod Lejver, jedna od najvećih legendi tenisa, čovek sa 11 Grend slem titula, i jedini do dana današnjeg koji je uspeo u "open eri" da osvoji sva četiri Grend slema u jednoj kalendarskoj godini.

Rod Lejver je dva puta uspeo da osvoji kalendarski Grend slem, ali je 1969. godine to bilo u profesionalnoj eri i to je od tada jedini put da je jedan teniser uspeo da osvoji sva četiri najvažnija trofeja u jednoj kalendarskoj godini.

Rod Lejver, Margaret Kort Margaret Kort (skroz levo) i Rod Lejver (desno) Foto: AP/Tanjug

Pored 11 Grend slem titula u singlu, Rod Lejver ima i šest titula u dublu i tri u miksu, što je ukupno 20 Grend slem titula ako računamo i dublove i miks.

Odmah blizu njega bila je i Margaret Kort, teniserka koja trenutno deli rekord sa Novakom Đokovićem po broju Grend slem titula u singlu, ali računamo i mušku i žensku konkurenciju.

Margaret Kort ima 24 Grend slem titule u singlu, a ukupno čak 64, jer ih je 19 osvojila u dublu i 21 u miks dublu.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači iz Melburna o tome ko je najbolji teniser sveta i zašto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    23. januar 2024 | 21:51

    Opet je zapad našao argument da osporava Novakovu neprikosnovenost. Kortijeva ima 64 GS, 24 u singlu, 19 u dublu i 21 u miks dublu. Ma u stanju su da idu i do starog Rima samo da nešto nadju da Nole nije G.O.A.T.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA