≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portugalski novinar objavio podatak za nevericu: Ovo je dokaz da je Novak Đoković GOAT i zašto će tako ostati!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan podatak

  • 7
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se u polufinalu Australijan opena, gde će igrati protiv Janika Sinera i tako će vrebati šansu za novo finale i novi trofej u Melburnu, čime bi samo dodatno uvećao svoj rekord.

Novak Đoković je već u mnogim segmentima tenisa postao rekorder, njegovi rezultati govore z anjega, a daleko je iza sebe ostavio Rafaela Nadala i Rodžera Federera, te se i s pravom može nazvati najvećim ikada - odnosno GOAT-om ovog sporta.

Iz nedelje u nedelju se ruši po jedan više rekord, a tvrdnja koju je izneo Žoze Morgado, poznati portugalski novinar bi mogla da unese novi strah u kosti mnogim protivnicima Novaka Đokovića.

Naime, on tvrde da kako je Karlos Alkaraz ispao sa Australijan opena, Novak sigurno ostaje na prvom mestu i dodatno će uvećavati svoj rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu. Ali, to nije sve.

Morgado ističe i da je Novak sada miran na prvom mestu sve do Rolan Garosa, drugog Grend slem turnira, gde će ga Alkaraz ugroziti samo ako osvoji taj turnir, dok bi Novak morao i nešto ranije da ispadne.

Samim tim, Morgado je poentirao da ni 500 nedelja na prvom mestu više ne izgledaju tako daleko kada je u pitanju Novak Đoković. Nema šta, ovaj podatak samo pokazuje kakav je Novak GOAT.

Podsetimo, Novak je na prvom mestu već 408. nedelja, dok do Rolan Garosa ima bar još 18 sigurnih, bar do početka, a do kraja i dve dodatne...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    24. januar 2024 | 23:32

    Ne razumem nikoga kome odavno nije potpuno jasno da je bez premca Novak Đoković najbolji igrač tenisa koji se ikada bavio tim sportom, a po meni je i najbolji sportista takođe.Biti u kontinuitetu toliko godina dominantan, igrati na najvišem mogućem nivou, postavljati nestvarne rekorde i to u konkurenciji drugog i trećeg najboljih svih vremena.Igra sport gde nemaš ekipu pa ti nešto odrađuješ svoj deo posla, ovo je sport gde sam igraš po četiri-pet sati na +40.Da ne pričam da i van terena promoviše neke normalne vrednosti, poštovanje, sportski duh i fer plej.Uživajmo u tome što smo savremenici tog čoveka, što je i nama pružio zadovoljstvo uživanja u praćenju tog sporta.

  • Bhm

    25. januar 2024 | 01:33

    Ko hoće moze da vidi,Federer je uzeo 80 posto svojih titula igrajući sa starcima od kojih je nekoliko bilo i legendi ali tada već nekih drugih vremena i sa njima je njemu bilo lako ali onda su dosli Rafa pa Novak,svega par godina mladi i Federer je do lraja osvojio po neki turnir jer su mu to ova dvojica a pre svega Novak omogućili svojim ispadanjem pre medusobnih susreta sanjim.Rafa je sumnjiv celu karijeru ali je ipak uspeo da nadmasi Federera barem u GS.Novak?Novak je drao Federa i Nadala na vrhuncu njihovih karijera,rusio ih i pobedivao da vise nisu imali nikakvo resenje protiv njega i sta se onda desilo?Dosli su klinci!U talasima!Prva grupa,druga grupa pa pojedinci sve zvezde i uvezdice koje su zasijale po sezonu dve ali ih je ugasio Novak!On sa 36 pobeduje snažne momke mlade 15 godina od sebe!Gde su bili Federer i Nadal sa 36???Koga su pobedili i sta su osvojili sa 35,36 godina?Ovaj danasnji tenis Federe ne bi ni mogao da igra jer bi ga izlomili već servama tako da njegova "elegancija" ne bi dosla do izražaja.Nadal se kukavicki povlaci pod raznim izgovorima ali zato ih Nole dere i dere i već godinama ne dozvoljava nikome da ga smeni,mogu da ga pobede ali se on brzo vraća i biće tako sve dokle on bude mogao i hteo.Vidi se ko je najbolji i bez matematike...

  • Gojko Sandic

    25. januar 2024 | 02:25

    Nole je kralj tenisa to se odavno već zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA