Vreme čitanja: oko 2 min.

Novinari pitali Sabalenku o mogućem finalu s Ukrajinkom bez rukovanja, odgovor je surov: "Ako im to pomaže..."

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Beloruskinju ne zanima ništa osim tenisa

  • 4
Arina Sabalenka Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Arina Sabalenka će u subotu u 9.30 na Rod Lejver areni braniti titulu Australijan opena, a rival će joj biti debitant u Grend slem finalu - Kineskinja Ćinven Ženg.

Sabalenka je u "finalu pre finala" savladala Amerikanku Koko Gof sa 7:6, 6:4 i osvetila joj se za poraz u finalu US Opena, a potom je čekala ko će joj biti protivnik - Ukrajinka Dajana Jastremska ili Kineskinja Ćinven Ženg.

Dok je Sabalenka bila na konferenciji za medije, Ženg i Jastremska su vodile svoju bitku za finale, a novinari su u dva navrata pitali Beloruskinju o potencijalnoj protivnici, sa posebnim akcentom na to da bi to mogla da bude Ukrajinka, što donosi i specifične okolnosti, bez rukovanja i zajedničkog fotografisanja.

Sabalenka je istakla da je to ne zanima i da okolnosti koje nemaju veze sa tenisom nisu njena stvar.

- Ako to bude Jastremska, ona je sjajna igračica, igrali smo mnogo mečeva, ima jak borbeni duh, zaslužila je da bude u finalu Grend slema, bori se za svaki poen. A van terena, ne zanima me to. Znam da me poštuje kao igračicu, za ostalo me nije briga. Ja sam ovde da igram tenis, ne za ostalo, biću srećna ako budem imala novu borbu s njom - rekla je Arina, a zatim se nadovezala i na Kineskinju, koja će joj na kraju i biti rivalka.

- Sa Žengovom sam igrala samo jednom, ali smo mnogo puta trenirale. Baš smo ovde trenirale pre turnira i igrale smo sjajan tenis, ona je veoma dobra devojka, igra sjajno, biće velika bitka ako budemo igrale u finalu - rekla je aktuelna šampionka Australijan opena.

Novinari ipak nisu odustajali od pitanja za potencijalni duel sa Ukrajinkom.

- Ja poštujem njen izbor, poštujem izbor i ako im to pomaže i nešto što im treba, ja sam srećna zbog toga. Ne zanima me. To je Grend slem finale, idem da uradim najbolje, ako su Jastremska ili Ženg, nije bitno, to je tenis, nije reč o nečemu drugom.

Sabalenka je inače i velika prijateljica Novaka Đokovića, a to se vidi na svim turnirima na kojima se poklope.

Beloruskinja važi i za jednu od najatraktivnijih teniserki na turu, u šta možete da se uverite i u galeriji:

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je atraktivna teniserka koja se dopisivala s Novakom pred AO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tr

    25. januar 2024 | 17:05

    Rasna lepotica. I odlična teniserka iz bratske nam Belorusije. Daj Bože da pobedi. Super što su ispale Amerikanka i Ukrajinka od Kineskinje.

  • Vodolijax

    25. januar 2024 | 18:14

    Ovi Ukrajinci bi sad da određuju da li svi mi smemo i da pogledamo nekog ko je ruske nacionalnosti......umislili da su bitni ......dok ne shvate da su ispali najveće budale u istoriji svih ratovanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA