Vreme čitanja: oko 3 min.

Sinerov trener otkrio tajne pred meč s Đokovićem u polufinalu AO: "Želim malo Novaka da unesem u Janika..."

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zanimljive izjave pred polufinale

  • 6
Novak Đoković i Janik Siner Foto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Izuzetno malo vremena je ostalo do polufinala Australijan opena, gde će snage odmeriti Novak Đoković i Janik Siner, koji će odrediti i prvog finalistu ovog prvog Grend slema u godini koji se igra u Melburnu.

Pred meč, Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, govorio je upravo o duelu, kao i o tome šta su pokušali sa Italijanom kada je reč o Novaku. On je otkrio da su pokušali da deo Đokovića "implementiraju" u Sinera.

- Novak je primer, izuzetan šampion, uvek je to bio. Ove zime smo pokušali uneti malo Đokovića u Janika, počevši sa taktikama. Nole uvek igra "šah" tokom meča, zna gde udariti svaki udarac i koji će svaki udarac izazvati kontranapad. Mislim da se Janik malo približio njemu sa tog stanovišta - otkrio je Vagnoci, jedan od trenera ovog Italijana.

Upravo je Vagnoci sa Darenom Kejhilom uspeo da ga dovede do svetskog vrha, čemu u prilog ide upravo ovo polufinale Australijan opena.

- Puno smo trenirali tokom zime da bismo bili u najboljoj formi u Melburnu. Početak turnira je prošao vrlo dobro i polufinale sa Đokovićem će svakako biti veliko iskustvo. Ako Janik pobedi, bićemo vrlo srećni što igramo u prvom finalu Grend slema, dok ako izgubi, pokušaćemo da još jednom naučimo nešto od ovog velikog šampiona.

Ko će pobediti na meču Novak Đoković - Janik Siner?

Glasajte

Kada su se sastali poslednji put, bilo je to na Dejvis kupu, gde je Siner slavio posle velikog preokreta, dok su pre toga igrali u Torinu na završnom Mastersu.

- U Torinu, na primer, razlika je bila u tome što je Novak navikao upravljati celom nedeljom na tom nivou, a Jannik je umoran stigao do finala. Sledeće nedelje smo pobedili u Dejvis kupu, i nadam se da će mu to pomoći da izađe na teren verujući u to. Znamo da igrati s Novakom od tri do pet setova nije najlakša situacija, ali mislim da Janik ulazi na teren sa samopouzdanjem zbog svega što je postigao prošle godine.

Odgovorio je i na pitanje, kako pobediti Novaka Đokovića?

- Na papiru sve izgleda lako. Morate izaći na teren biti agresivni, držati igru pod kontrolom, dobro servirati i pokušati da ostanete blizu protivnika. Verujem da Jannik ima više snage, on šalje lopticu dalje. Mnogo puta uzimamo Novaka kao primer.

Simone Vanjoci, Daren Kejhil Foto: Eurosport

Vagnoci je istakao i da je zadovoljan napretkom Sinera kroz čitav turnri.

- Ponašanje na terenu se svakako poboljšalo čak i u dugim mečevima. Janik je uvek bio miran, čak i u komplikovanim trenucima uspevao je preuzeti kontrolu nad igrom i mečem. Bio sam vrlo iznenađen činjenicom da smo stigli ovde bez ikakvog turnira i kako je ovaj Australijan Open do sada prošao, doći do polufinala bez izgubljenog seta nije bilo lako i Janik je to vrlo dobro uradio

Dotakao se i prethodnog duela između Sinera i Đokovića na Vimbldonu, gde je Novak slavio sa 3:0.

- U Londonu je to bilo prvo polufinale za Janika na Grend slemu, pa danas postoji to dodatno iskustvo. Ali, mislim da se razlika pravi pre svega u poslednjih šest meseci, sve pobede protiv TOP 5 od Pekinga, osam od devet mečeva, daju mu puno samopouzdanja.

Na kraju, on je otkrio i kako planira da odigra

Radili smo iste stvari koje smo radili tokom nedelje, kao što znate, igrači su prilično sujeverni. Da biste pobedili Novaka, morate sve raditi dobro, ući na teren, dobro servirati, biti agresivni, i videćemo šta se dešava na terenu

(Telegraf.rs)

Video: Navijači u Melburnu složni i uvereni u jedno: Đoković pobeđuje Sinera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. januar 2024 | 18:51

    I da izgubi Novak ništa strašno! Do sada je postigao nemoguće na AO... A ako uđe u finale i osvoji e onda lagano u penziju... Da u penziju ode neporažen na AO

  • Miki

    25. januar 2024 | 19:01

    Upravo lezem da spavam da bih ujutru naspavan gledao Djokovica👍

  • neso

    25. januar 2024 | 18:59

    Fizicki je Talijan daleko spremniji mladji nema sta da se kaze ali zato mentalno je Nole najjaci daleko ,tako da treba zavrsiti mec do kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA