≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Početak za zaborav: Novak 18 godina nije ovako igrao, Siner tek četvrti koji je ovo uradio Đokoviću

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno...

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković igra veliko polufinale Australijan Opena protiv Janika Sinera, a od starta meča svetski broj jedan se muči i beleži jedan od najgorih početaka na Grend slemu u svojoj karijeri. 

Naime, prvi set polufinala Novak je izgubio sa 6:1, dok je u drugom poražen sa 6:2.

Kada je o prvom setu reču, ovakav skor doveo je da Janik Siner postane tek četvrti teniser koji je uspeo da na ovaj način uzme uvodni set Novaku u Australiji. To je pošlo za rukom samo Maratu Safinu (2005. godine), Vilfredu Congi (2010. godine) i Vavriniki (2013. godine).

Dakle, 11 godina je trebalo Novku da dozvoli ovakav pad. Ovoga puta, Siner je napravio malo čudo.

Uz to, Novak dva uvodna seta na Grend slemu na ovaj način nije izgubio 18 godina. Pre Janika Sinera, samo je Marat Safin na Australijan Openu 2005. godine upisao 0-6 i 2-6, dok je 2006. godine Lejton Hjuit vodio protiv Novaka 6-3, 6-1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dezurno gundjalo

    26. januar 2024 | 06:53

    Gde vam je postovanje prema čoveku koji zoliko godina dominira tenisom? Zar je moguće da se radujete i da ne dozvoljavate čoveku da ima krize? Kada pobeđuje onda je sve u redu a kada gubi drvlje i kamenje. Zar niste čuli za pozitivnu energiju. Bili bi dobro da je šaljte Novaku umesto što postajete zluradi

  • Joka

    26. januar 2024 | 06:47

    Momak,ovaj Italijan ima 90% procenat prvog trenutno protiv Novaka...tako da je to dovoljan podatak...Novak ne moze da dosje u brejk priliku sa takvim procentom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA