Vreme čitanja: oko 1 min.

Može li Novak da uradi ono što se čeka 19 godina? Đoković na putu ka pisanju stranica istorije

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser bi mogao, ali...

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković ima dosta muke u polufinalu Australijan opena, gde mu je protivnik Janik Siner koji ima vođstvo od 2:1 u setovima, a koji je imao i meč loptu u tom trećem, gde je Nole dobio posle taj-brejka. Teško je Srbinu, ali, može li do istorije?

Naime, Novak Đoković ima najgoristart nekog Grend slem meča u poslednjih 18 godina, kada ga je namučio Marat Safin, a upravo bi Novak mogao da uradi nešto što se čeka još od te 2005. godine.

Ukoliko se pogleda statistika i istorija, a što donosi čuveni profil "OptaAce", Novak Đoković protiv Sinera da ponovi nešto što se čeka celih 19 godina i to baš od Australijan opena. Marat Safin je te 2005. godine postao poslednji igrač, koji je spasio meč loptu na putu do titule, a on je to uradio u polufinalu protiv Rodžera Federera.

Ovoga puta, Novak je već spasio meč loptu, ali, može li i do pobede? Ako da, još jednom će pokazati zašto je GOAT i zašto ta debata o najboljem ikad treba da se završi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA