≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković posle poraza u Melburnu: "Nadam se da ću se makar još jednom vratiti na Australijan open..."

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pričao je o svemu

  • 11
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Australijan opena, pošto je od njega bio bolji Janik Siner sa 3:1, po setovima 6:1, 6:2, 6:7, 6:3, čime je došao do svog prvog finala na Grend slem turniru.

Nije lako pao ovja poraz Novaku Đokoviću, koji nije mogao da dođe i do 11-og finala u isto toliko pokušaja kad je bio u polufinalu, ali i 11-og trofeja u Melburnu.

Jednostavno, Siner je bio bolji od njega u ovom meču i za to mu se mora odati priznanje. Posle meča, sledi i konferencija, na kojoj će se po prvi put obratiti Novak Đoković nakon ovog poraza.

Tok konferencije uživo:

Šta si govorio sebi?

- Želim da čestitam Sineru koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me je. A, ja sam bio šokiran mojim nivoom, ništa nisam igrao kako valja, ovo je jedan od najgorih mečeva koje sam odigrao na GS. Ipak, pohvale njemu što je radio neke stvari bolje od mene. Uspeo sam u jednom momentu da pojačam, ali kod 2:1 u četvrtom setu sam imao 40:0, tu sam izgrešio, ali... Eto. Nivo mog tenisa nije bio dobar. U tim momentima pokušavate da nađete smirenost, ali i da podignete sebe i igru. To je ono što sam pokušao. Mislim da je publika fer za obojicu. To je to, čestitke njemu.

O turniru.

- Da budemo iskren, čitav turnir nisam igrao blizu toga koliko mogu. Možda protiv Manarina, ali većinu nisam igrao onako kako igram normalno u Australiji. Da, iznenadilo me je, jer nisam znao da će biti toliko loše u dva seta. Nisam osećao sebe na ovom turniru, uvek očekujem od sebe najviše, ali nije bilo suđeno danas.

O Janiku Sineru i meču.

- Prvo, on je servirao veoma precizno, a i vraćao je dobro servis. Teško je da opišem sve, ali dosta ima negativno u vezi moje igre. Nisam zadovoljan, forhendom, bekhendom, riternom... Svim. Bio je dominantan na svom servisu. Ako se ne suočavate sa brejk loptom, možete da igrate opušteno, da udarate bolje.

Novak Đoković - Janik Siner Foto: Tanjug / AP

O Rolan Garosu.

- Daleko je to, videćemo kako će igrati igrači na šljaci, to je kompletno drugačija podloga. Neki teniseri su veći favoriti na toj podlozi. Ako igra Nadal, onda je on favorit bez obzira na sve. Tu su i Alkaraz i Siner. Svi koji su u Top 10 su favoriti da pobede. Ipak, ima nekoliko meseci do tog momenta, pa ćemo da vidimo šta će se desiti.

O svom vraćanju na Australijan open?

- Vruća je glava, ne mogu da opišem stvari na pravi način. U narednim danima ću imati na šta da budem ponosan, ali niz mora da se negde završi! Dao sam sve što sam mogao, izgubio sam od igrača kojem će ovo biti prvo finale. Nadam se da ću makar još jednom moći da se vratim i da igram makar još jednom.

O tome što ga je Siner dobio tri puta za jako kratko vreme?

- Uvek udara lopticu veoma jako. "Šamara" lopticu, igra brzo, voli da bude agresivan. Pogađa uglove, unapredio je brzinu, preciznije servira, a unapredio je i mentalni deo. Možda se mučio da osvoji bitne mečeve, ali sada je uz iskusne trener uspeo da prevaziđe taj psihički momenat. Na pravom je putu, imaće priliku da osvoji prvi GS.

O Olimpijskim igrama, Grend slemovima...

- Hajde da vidimo... Još uvek imam velike nade za ostale Slemove, za OI, tek je početak sezone. Nije nešto na šta sam navikao, nije zadovoljavajuće, jer sam mnoge sezone počinjao sa GS titulom na AO. Ovaj turnir nisam bio onaj koji sam želeo da budem, ali nije ničemu kraj, videćemo do kraja sezone kako će to izgledati.

O tome šta nije funkcionisalo.

- Ne znam šta jeste funkcionisalo, možda servis u jednom momentu... Zasluge idu njemu što je odigrao dobar meč. Nije imao toliko više vinera koliko sam ja imao više neiznuđenih grešaka. Ako ne i najlošiji meč u završnicima na GS. Što se tiče riterna, kada nemaš reaktivnost, kada ne možeš da ga pročitaš, nemam osećaj da sam stabilan. Nisam imao niti jednu brejk loptu ceo meč, mogao je da igra rasterećeno.

O motivaciji.

- Ne znam, stvarno ne znam. Kada čovek izađe sa terena je vruća glava, boriš se da budeš racionalan, ali dosta je neracionalnih stvari je u glavi. Na kojim turnirima, još to ne znam, sebi sam se obavezao da ću odigrati ovu sezonu do kraja, da ću igrati tenis na najvećim turnirima i Olimpijadi. To je plan, ne znam da li će se promeniti, neočekivane i iznenađujuće odluke su više očekivane nego poslednjih 20 godina.

O tome šta je radio pre meča.

- Radio sam pre meča ono što generalno radim. Pripremam se da budem na svom vrhuncu, različiti faktori su uticali da odigram na ovaj način. Imao sam poteškoća da uđem u ritam. Činjenica da igram protiv Sinera koji je u formi i nameće ritam, uslovi sa onim od ranije kada sam igrao večernje, a sada smo igrali tokom dana, ima tu puno stvari... Bezveze bi zvučalo da se vadim, nadigran sam, prva dva seta sam odigrao ispod svog nivoa. Sport je takav, idemo dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    26. januar 2024 | 09:08

    Postigao je sve sto je zeleo! Nije bio njegov dan,pa sta?! Svi smo mi ispred TVa dobri treneri,kosarkasi,teniseri,fudbaleri...i svi to bolje odradili od igraca....jedno veliko bravo za Noleta!!!! Jer u tim godinama igrati svemirski tenis,nije lako!!!!

  • Dusan Sofro

    26. januar 2024 | 08:47

    Naš KRALJ,svi znamo kolko mu znači njegova KRALJICA mali PRINC i mala PRINCEZA,Bez njih KRALJ nije na svom VRHUNCU..igrao je danas bezvoljno jedva za preopoznati..Motiv je neoboriv saveznik.

  • NZR

    26. januar 2024 | 09:03

    Realno za finale treba više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA