≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Siner sa osmehom preko celog lica: "Pobedio sam Novaka u Melburnu, ali turnir nije gotov, finale je u nedelju"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Italijan je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere

  • 0
Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Italijanski teniser, Janik Siner uspeo je da savlada Novaka Đokovića i da se plasira u svoje prvo finale Australijan opena, pošto je danas bio bolji od Srbina u četiri seta - 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3).

Igrao je Siner tenis svog života, a na konferenciji za medije istakao je da mu je to što je sa Novakom igrao tri puta prošle godine pomoglo u pripremi.

- Daje vam bolji osećaj kada znate da možete da dobijete jednog tenisera. Bila mi je čast što sam mogao da igram protiv njega tri puta prošle godine. Pomoglo mi je, u jednu ruku, ali je mentalno bilo drugačije. Pokušavao sam da igram što opuštenije, ali sam imao nešto u svojoj glavi što sam morao da ispoštujem.

Dolazi nova plejada mlađih igrača. Svi oni žele da dođu do svog parčeta sunca.

- Mislim da mi (mlađi) smo različiti igrači. Imam osećaj da mentalno svako ima svoje na terenu, ali to što imamo zajedničko je da verujemo u sebe i to pomaže. Ako ne verujete u tenisu, to je već veliki minus. Srećni smo što smo imali sreću da ga vidimo kako trenira, da bude tu. Privilegija je to i Rafa ako se vrati. Rodžera nismo imali priliku da gledamo tu, ali to je šta je. Uvek pokušavam da učim od njih i da "uzmem" nešto od toga. To je deo procesa i on nije završen, srećan sam što igram finale AO, ali znam da moram još mnogo da napredujem. Zato je bitno imati ih tu.

Iako je pobedio Novaka, posao nije gotov, sledi finale.

- Takve emocije ne možete da kontrolišete, to je ono što osećate sada. Svakako mi znači da pobedim Novaka u Melburnu, ali turnir nije gotov, finale je u nedelju. Finale je različita emocija, nije bitno koji je turnir. Imao sam u glavi da je polufinale, gledam ka nedelji i videćemo šta će biti.

Novak Đoković - Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Kako li se Siner osećao kada je propustio svoju prvu meč loptu u trećem setu u tajbrejku?

- Nije lako, jer ste blizu, a onda odjednom daleko. Seo sam, razmislio da vodim 2:1 u setovima, pokušao sam da počnem set u najboljem mogućem svetlu. Morao sam da ostanem fokusiran na plan, nadao sam se da će egzekucija da radi. U četvrtom setu kada sam napravio brejk, dobio sam pozitivan osećaj da ću završiti brzo meč.

Upitan je da prokomentariše da li je on sam odigrao perfektno ili da Novak jednostavno nije bio na nivou danas?

- Prva dva seta sam video da ne udara lopticu onako kako zna. Nije se ni kretao onako kako zna, nije mu fokus bio na nivou. Znate da prvi teniser uvek može da se oporavi, on je verovatno najbolji riterner u tenisu, ali nije imao ni brejk loptu. To se može desiti kada imate loš dan, ne možete da izađete kao pobednik. Shvatio sam da ne igra baš najbolje, ali sam pokušao da ostanem na tom nivou i da koristim šanse.

Stvar koju najviše ceni kod sebe sada je strpljenje.

- Strpljenje vam može biti nekada najveći neprijatelj. Ako žurite, možda propuštate neke korake. U nekom momentu sam došao do ovog nivoa iz procesa koji me učinio najboljom verzijom. Rekao sam da moram još dosta toga da popravim, ali strpljenje nije nešto što je lako, zato morate da vežbate i to.

Brojevi samo mogu da budu neprijatelj.

- Bilo bi najlakše gledati brojeve! Ne znam šta da kažem. Gledao sam Alkaraza, ne znam šta da kažem. (o pobedi Alkaraza na Vimbldonu protiv Novaka i njegovoj ovde na AO, posle koliko već dana, pa se poklapaju brojevi dana koliko nije bio poražen).

Komentarisao je i neke svoje rivale iz mlađe generacije.

- Ljudi dosta pričaju, ali morate da to pokažete, da igrati. Ako nije ove, biće sledeće godine. Ako ne sledeće, one tamo. Samo gledam da radim i čini mi se da se uvek isplati rad. Radimo za snove. Dajem 100 odsto, ostalo ne mogu kontrolisati. Zaista sam srećan šta Karlos radi, uvek je dobar meč kada igramo jedan protiv drugog. On je otišao dalje nego ja, osvojio Slemove, turnire od 1000, želim mu sve najbolje.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači u Melburnu složni i uvereni u jedno: Đoković pobeđuje Sinera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA