Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako će izgledati ATP lista posle poraza Novaka od Sinera: Ovo su 3 verzije za promenu u vrhu do kraja AO!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sigurno će doći do određenih rotacija među najboljih pet tenisera

  • 7
Novak Đoković, Janik Siner, Australijan open 2024 Foto: Jason Heidrich/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

VladavinaNovaka Đokovića na Australijan openu je završena! Janik Siner je uspeo ono što nikome nije polazilo za rukom godinama, a to je da savlada Đokovića u polufinalu Australijan opena i spreči ga da dođe do borbe za 11. Normanov pehar.

Ovaj ishod neće uticati na Novakovo prvo mesto na ATP listi, jer je isto osigurao i pre ovog meča, kada je Karlos Alkaraz ispao u četvrtfinalu od Aleksandera Zvereva.

Međutim, Đoković je propustio šansu da učvrsti prvo mesto i da bude siguran na tronu narednih nekoliko meseci, bar do "američke turneje" i Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju.

Ovako, Novak će izgubiti 1.200 bodova zbog poraza u polufinalu, jer je branio 2.000 od prošle godine, pa će na narednoj listi imati 9.855 bodova.

Karlos Alkaraz će narednog ponedeljka imati 9.255 bodova, pa će Đoković imati 600 bodova.

Međutim, završnica Australijan opena sada donosi mogućnost i da vidimo dve verzije promene u samom vrhu.

Novak nije ugrožen, ali Alkaraz jeste, pa će u slučaju da Danil Medvedev osvoji titulu, on biti drugi reket sveta i imaće 9.465 bodova. Time će Novakova prednost na vrhu biti svega 390 bodova.

Ali, Medvedev prvo mora da dobije polufinale protiv Zvereva, koje nije najbolje počeo.

Ukoliko bi titulu osvojio Janik Siner, takođe bi u samom vrhu moglo da dođe do promene, ali pod uslovom da Danil Medvedev izgubi svoje polufinale od Zvereva. Tada bi u slučaju Sinerove titule Italijan izbio na treće mesto ispred Rusa, što bi mu bio renking karijere i imao bi 8.310 bodova, čime bi se približio i Alkarazu i Novaku.

Na kraju, ukoliko Zverev uđe u polufinale, imaće 5.530 i biće od ponedeljka peti teniser sveta i preskočiće Andreja Rubljova. Ukoliko Zverev osvoji titulu, imaće 6.230 bodova, ali to ne bi bilo dovoljno da ugrozi Sinera, koji je sa 7.610 bodova trenutno siguran na četvrtoj poziciji.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači u Melburnu složni i uvereni u jedno: Đoković pobeđuje Sinera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasa

    26. januar 2024 | 11:59

    Nole je goat,pa nek ne osvoji niti jedan bod vise...,a mislim da ce ih jos dosta osvojiti..

  • nena

    26. januar 2024 | 13:12

    Nole je jedan jedini, i tesko da ce neko od tenisera u istoriji tenisa moci da uradi sta uradijo nas Nole.Gubio ili dobijao on je nas kralj svih vremena.

  • Siner winer

    26. januar 2024 | 15:10

    Ništa strašno,mora i On ponekad imati loš dan,i sam Nole je rekao da niko nije nepobediv! Neka igra,nemora uvek uzeti trofej!🤐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA