Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija ipak ima titulu na Australijan openu: Ona igra pod američkom zastavom, ali će trofej poneti kući!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh mlade teniserke

  • 15
Iva Jović Foto: Telegraf.rs

Srbija je ostala bez predstavnika na Australijan openu, pošto je Novak Đoković poražen u polufinalu od strane Janika Sinera, međutim, naš narod se može pohvaliti titulom. Ne i zemlja, ali narod može, pošto je do iste došla mlada Iva Jović u juniorskoj dubl konkurenciji.

Iva Jović je devojka koja igra pod Američkom zastavom, ali je neko čija je majka Srpkinja iz Splita, dok joj je otac iz Leskovca, a glavni uzor joj je upravo Novak Đoković, što je ona potvrdila i za Telegraf u intervjuu koji je dala u septembru 2023. godine.

Ona je zajedno sa Tajrom Grant uspela da dođe do titule u dubl konkurenciji, pošto su ubedljivo slavile u finalu protiv Julije Stusek i Džuli Pastikove sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Inače, Iva ima tek 16 godina i nastupa pod zastavom SAD, pošto je rođena u Los Anđelesu. Za Telegraf je i objasnila zbog čega igra pod ovom zastavom.

- Pa, da. Oni me treniraju (Savez), vode me na turnire. Imam njihovu podršku - rekla je nakon Ju-es Opena prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    26. januar 2024 | 14:37

    Ona je Amerikanka, kraj. Glupo je da prisvajamo tudje uspehe i tudje državljane samo zato sto su naseg porekla. I čuveni glumac Karl Malden je bio srpskog porekla, ali Amerikanac.

  • Dara

    26. januar 2024 | 13:17

    Kako može Srbija da ima titulu ???? Rođena tamo kakve veze ima sa Srbijom ????

  • Милан

    26. januar 2024 | 13:55

    Мене занима новине Српски Телеграф и сајт Телеграф јел то исти власник ?????директоре хоћемо ћирилицу у овој гофини

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA