Vreme čitanja: oko 2 min.

Zašto Jelena Đoković već 12 godina ne dolazi da bodri Novaka na Australijan openu?

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednji put je na Rod Lejver areni gledala epsko finale iz 2012. godine

  • 14
Jelena Đoković, Australijan open 2024 Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Novak Đoković je poražen po prvi put u polufinalu Australijan opena, gde je proteklih godina ostvario istorijske rezultate i za sva vremena sebe upisao kao najvećeg šampiona ikada u Melburnu.

Nole na Rod Lever areni u duelu sa Sinerom bio ispod svog nivoa, što je i sam priznao na konferenciji za medije kasnije, gde je imao i provokativna pitanja, na koja je samouvereno odgovorio.

Đoković je bio neprepoznatljiv u prva dva seta, može se reći faktički nije ni došao na meč do trećeg seta, kada je uspeo da prikaže pravu borbu.

Novak nije bio zadovoljan ni kako je njegov boks izgledao tokom meča i kako nisu reagovali, niti mu davali savete.

U više navrata je Novakov boks bio prikazivan, a moglo se videti da tamo nema Jelene Đoković, njegove supruge.

I takva slika je na Rod Lejveru još od 2012. godine, kad je Jelena poslednji put uživo pratila Novaka u Melburnu.

Tada se još prezivala Ristić, jer su se Novak i ona venčali godinu dana kasnije.

Razlog zbog kojeg Jelena ne dolazi u Australiju je i logičan. U pitanju je najdalja destinacija, koja zahteva i dug put i ozbiljnu organizaciju, koja je dodatno komplikovana od kako su Novak i Jelena postali roditelji.

Zbog toga, Jelenu ne viđamo u Australiji, za razliku od ostalih Grend slemova, gde sada dolaze i ona i deca.

Jelena je uvek bila uz Novaka i mečeve je gledala putem TV-a, što je često radila tokom nekih finala u poslednjih 12 godina kada nije dolazila u Melburn.

Ali, i taj poslednji meč koji je Jelena gledala uživo bio je istorijski, jer je viđena epska bitka između Novaka i Rafaela Nadala, a to je i dalje najduže finale u istoriji Grend slemova, jer je trajalo 5 sati i 53 minuta.

Posle toga, došao je brak, ubrzo i sin Stefan, potom i ćerka Tara, a sada oni i idu u školu, dok je Jelena poslednjih godina preuzela i glavnu ulogu u vođenju Fondacije Novak Đoković, pa je put u Australiju postao mnogo komplikovaniji nego u periodu dok su ona i Novak bili u vezi.

Zato je Novak na ovom Grend slemu uglavnom bio sa svojim najbližim ljudima iz tima. Često su proteklih godina dolazili roditelji ili braća, ali na ovogodišnjem Australijan openu u loži su bili samo članovi Novakovog tima.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki gest Đokovića: Ostavio decu i ženu u avionu zbog Mihe u bolnici, nosio mu lekove u sobu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziv bio

    26. januar 2024 | 16:37

    Ziv bio Novak. Moze on jos da igra dobro i igrace. Pitanje koje ciljeve jos zeli da ostvari. Volimo ga i cenimo i kad pobedjuje i kad gubi.

  • dragan

    26. januar 2024 | 16:32

    Jela je ok žena majka noletove dece pa nemoze ona svaki turnir da bude žena ima obaveza koliko hoćete oko dece,Nole i jela su super roditelji i ljudi i želim im sve najbolje u životu 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

  • Невена

    26. januar 2024 | 15:22

    Колико сам Новака кроз медије пратила његова највећа подршка и најјача моривација и јесте његова породица. Чињеница је да је екстремно много радио и свијету тог спорта и те како много (искључиво добрих, корисних и вриједних) ствари дао. Дошло вријеме да се посвети њима и ужива а ове "свезналице" што га критикују и мрзе само нека наставе , то говори о њима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA