Vreme čitanja: oko 1 min.

Medvedev: "Ako osvojim Australijan open, biću najsrećniji čovek na svetu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski teniser je napravio veliki preokret

  • 4
Danil Medvedev, Aleksander Zverev Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je nakon plasmana u finale, da će biti najsrećniji čovek na svetu ako u nedelju osvoji Australijan open.

Rus se plasirao u finale Australijan opena, pošto je posle preokreta pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:2 (5:7, 3:6, 7:6(7:4), 7:6(7:5), 6:3).

- Bilo je teško na 0:2. U prvom setu smo obojica bili loši, u drugom sam igrao bolje, ali on još bolji. Rekao sam sebi da ako izgubim, bar budem ponosan na sebe i borim se do kraja za svaki poen. Uspeo sam da okrenem. U trećem setu sam osetio da sam umoran, da ne mogu da trčim i da igram razmene od 40 udaraca. Počeo sam da igram agresivnije, da napadam, dobro sam servirao, a onda sam na 5-5 u taj brejku četvrtog seta imao sreće sa onim udarcem. Danas je bio moj dan - istakao je Medvedev.

Ruski teniser će u nedelju u finalu Australijan opena igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je ranije danas pobedio Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima.

- Siner je bio impresivan. Dobio je 6:1, 6:2 dva seta protiv Novaka koji je imao skor 10:0 dosad u polufinalima. Nadam se da ću se oporaviti i da će biti dobar šou. Neka bude treća sreća, nije uvek tako, ali nadam se da će biti. Ne osećam baš najviše samopouzdanja na ovom terenu, morao sam mnogo da se borim. Ako osvojim trofej, biću najsrećniji čovek na svetu - zaključio je Medvedev.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Novak poludeo na navijača: "Siđi i reci mi to u lice!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србија до Токија Русија до милвокија

    26. januar 2024 | 15:25

    Хајде Медо, сада само паметно против Италијана. А када се Ноле пензионише да будеш број 1.

  • Didier

    26. januar 2024 | 15:10

    Bravo Dani 💪

  • Ja

    26. januar 2024 | 15:08

    Pobedi ..................

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA