≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak dao intervju Australijancima: "Kod nas Srba ima jedna izreka, možete da nas ubijete, ali..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak surovo iskren...

  • 44
Novak Đoković Printscreen: Twitter/TODAY

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je takmičenje na ovogodišnjem Australijan Openu u polufinalu posle poraza od Janika Sinera, a pre povratka iz Melburna, svetski broj jedan dao je opširan intervju za  "Kanal 9" i emisiju "Today Show". 

On je razgovarao sa novinarom Karlom Stefanovićem, a između ostalog govorio je o brojnim izazovima sa kojima se suočava, naročito kada je reč o porodici i deci.

- Sin Stefan ima devet, a ćerka Tara šest godina, svakog dana, nedelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati - rekao je Đoković.

Novak je govorio i o mentalnoj snazi i detinjstvu i odrastanju u Srbiji.

- Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis - rekao je Đoković  i dodao:

- Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet, jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč - objasnio je Đoković.

- Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio - poručio je srpski as.

Ipak, on ne gleda samo i isključivo na to.

- Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo. Očevi treba da se igraju sa svojom decom, to mi je omiljeni deo dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najlepše. Nedostaju mi, raznežio sam se - istakao je Novak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb+Srb

    29. januar 2024 | 13:23

    Novaku svaka čast što igra pod Srbskom zastavom,svestan da je navukao 80% svetske populacije protiv sebe,i sam je rekao da ne zna gde bi mu bio kraj da je pristao da igra za Engleze?! E,zbog toga je jedan od najvećih Srba,a to što će neki reći gde plaća porez,pa valjda je zaslužio i neki benefit što trpi razna maltretiranja po svetu!🤐

  • Nele

    29. januar 2024 | 13:07

    Nole ti si kralj

  • Ll

    29. januar 2024 | 13:15

    Novace jedino ti mozes da spasis nas narod i da se kandidujes za predsednika.Ti imas dusu i dobrotu a to treba da srpskom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA