≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradović analizira: "Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obradović smatra da dolazi smena generacija

  • 0
Novak Đoković, Karlos Alkaraz, US Open 2023 Foto: Ian Johnson / Icon Sportswire / Profimedia

Poznati srpski teniski trener Bogdan Obradović izjavio je danas da bi trebalo očekivati da Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner dominiraju u nastavku sezone.

Siner je juče po prvi put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Italijanski teniser je u polufinalu prvog grend slem turnira sezone eliminisao Đokovića.

Đoković je danas započeo 410. nedelju na čelu ATP liste sa 600 bodova više od drugoplasiranog Alkaraza. Medvedev je treći teniser sveta, dok se Siner nalazi na četvrtoj poziciji.

- Lopta je okrugla, treba sve to sačekati, i ajde da poželimo Novaku da se oporavi, jer je imao dugu, prošlu sezonu, vrlo napornu, sa mnogo osvojenih turnira. Verujem da će se Novak oporaviti i opet dominirati na narednim grend slemovima - rekao je Obradović za Tanjug.

Obradović je izjavio da je neminovno da dolazi do smene generacija u tenisu.

- Meni je i drago da se desila ta smena generacija, a s druge strane Novak slavi 410. nedelju na prvoj poziciji na svetskoj rang listi. Nekako je to i dalje pihtijasta masa u smislu da nema kontinuiranih rezultata u smislu osvajanja od strane jednog igrača. I to će se jednog dana završiti, Novak će otići u penziju. Ovo što Novak prenosi mlađim generacijama i podiže na neki način standarde njihove igre, će doprineti popularnosti tenisa globalno - ocenio je srpski trener.

Odgovarajući na pitanje ko će se boriti za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, Obradović je rekao da je to Đokovićev san i dodao da je to sa jedne strane dobro kao motivacija, a sa druge loše jer predstavlja veliki pritisak za srpskog tenisera.

- Osvojio je na OI u Pekingu 2008. bronzanu medalju, ali to Novaka sigurno ne zadovoljava. Njemu vreme teče i Đoković je svestan toga da će sledeće OI biti za četiri godine kada će on imati više od 40 godina. Pod znakom pitanja je kako će njegovo telo izgledati u tom trenutku. Jeste ovo nekako 'poslednji voz' i prava šansa da osvoji zlatnu medalju - izjavio je Obradović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA