Ferari u prvom redu pred VN Mađarse, Masa prevezen u bolnicu i neće voziti!

Fetel prvi, Raikonen na drugom mestu posle kvalifikacija

  • 0

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa "pol" pozicije na trci za Veliku nagradu Mađarske, jer je u kvalifikacijama ostvario najbolje vreme.

Fetel je najbrži krug izvezao za 1.16,276 i tako došao do 48. "pol" pozicije u karijeri. Nemcu će društvo u prvom startnom redu praviti timski kolega Finac Kimi Raikonen, koji je imao za 168 hiljaditinki lošije vreme.

Sa trećeg mesta startovaće vozač Mercedesa Finac Valteri Botas (+0,254), dok je četvrti Britanac Luis Hamilton (+0,431). Vozač Red Bula Holandjanin Maks Ferštapen zauzeo je peto mesto u kvalifikacijama, dok je šesti timski kolega Australijanac Danijel Rikardo.

Nemac Niko Hilkenberg iz Renoa ostvario je sedmo vreme, ali će na trci startovati sa 12. mesta, zbog kazne od pet pozicija zbog menjanja menjača.

Foto: Tanug/AP
Foto: Tanug/AP
Foto: Tanug/AP
Foto: Tanug/AP
Foto: Tanug/AP
Foto: Tanug/AP

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Stofel Vandorn, kao i Karols Sainc mladji iz Toro Rosa kompletirali su prvu desetoricu.

Trka za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring voziće se u nedelju od 14.00 časova.

Na njoj neće biti Felipea Mase koji je zbog bolesti prevezen u bolnicu. On je vozio dva treninga, ali ima problema sa vrtoglavicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA