≫ 

Hamilton iskoristio haos u Singapuru i stigao do 60. trijumfa u karijeri

Sam početak trke odredio krajnji plasman, Britanac izbegao "karambol" na stazi i slavio u Singapuru

  • 2

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci za Veliku nagradu Singapura i "osamio" se na vrhu generalnog plasmana. U haotičnoj noćnoj trci, Danijel Rikardo je u bolidu Red Bula kroz cilj prošao kao drugi ispred Hamiltonovog timskog kolege Valterija Botasa.

Bezbednosno vozilo je imalo puno "posla" pa je trka završena vremenskim ograničenjem.

Polagala je Skuderija mnogo nade u trku na stazi "Marina bej", ali je na kraju Mercedes taj koji daleko zadovoljniji napušta Singapur.

Startovao je Sebastijan Fetel sa čelne pozicije ispred Ferštapena i Raikonena, a upravo je je pomenuti dvojac izazvao pometnju na stazi već na samom početku. U borbi za poziciju došlo je do incidenta koji je umnogome odredio dalji tok trke.

>>>Kakav šok za Ferari! Fetel i Raikonen posle žestokog sudara ispali u prvim metrima trke (VIDEO) (FOTO)

U svoj "obračun" Ferštapen i Raikonen su ubacili i Fetela pa su sva trojica završila trku praktično pre nego što je počela.

Foto: AP/Tanjug

Takav poklon iskoristio je Hamilton koji se sa petog startnog mesta momentalno probio na vodeću poziciju.

Vlažna staza na početku trke stvarala je dosta problema vozačima, ali je Britanac uspevao da diktira tempo. Kako se idealna putanja sušila, vozač Mercedesa je bio sve sigurniji i na kraju stigao do 60. pobede u karijeri.

Potpuno promenivši momentum u borbi za šampionsku titulu, Hamilton je stekao ne samo veću bodovnu prednost u odnosu na Fetela već je i značajan psihološki momenat okrenuo u svoju korist.

Izvukao je Danijel Rikardo najbolje što je mogao iz trke u Singapuru i još jednom se ove sezone našao na podijumu. Drugi vozač Mercedesa, Valteri Botas nije uspeo da se ozbiljniije uključi u borbu, ali nije bio ni ugrožen na trećoj poziciji.

Brojna izletanja sa staze dovela su do neočekivanog poretka, pa se tako Karlos Sainc našao na četvrtom mestu ispred Serhija Pereza. Džolion Palmer, vozač za koga se priča da je "završio" svoje u Renou stigao je šesti, dok se Štofel Vandorn u bolidu Meklarena našao na sedmoj poziciji.

Lens Strol, Roman Grožan i Esteban Okon popunili su prvih deset mesta.

Zbog stanj staze čak osam vozača nije završilo trku - Sebastijan Fetel, Kimi Raikonen, Maks Ferštapen, Fernando Alonso, Danil Kvjat, Markus Eriksen, Kevin Magnusen i Paskal Verlajn.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 1. oktobra trkom za Veliku nagradu Malezije.

GENERALNI PLASMAN

1. Luis Hamilton 263

2. Sebastijan Fetel 235

3. Valteri Botas 212

4. Danijel Rikardo 162

5. Kimi Raikonen 138

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LB

    17. septembar 2017 | 18:44

    Da je kojim slučajem Hamilton trebao startovati prvi onda bi start počeo sa sigurnosnim automobilom,ovako je pokupio kajmak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA