≫ 

Čudo od deteta porazilo Hamiltona, Fetel sa dna došao do 4. mesta, a onda ga je ludak udario s leđa i uništio mu formulu! (VIDEO)

Maks Ferštapen slavio na trci za Veliku nagradu Malezije, Hamilton je bio drugi, dok je Rikjardo osvojio treće mesto

  • 0
Foto: AP/Tanjug

Maks Ferštapen je pobedio na trci za Veliku nagradu Malezije! Mladi Holanđanin je zabeležio drugi trijumf u karijeri i to tako što je u 4. krugu pretekao Luisa Hamiltona i vođstvo je potom zadržao do kraja ispred Britanca, koji je i drugim mestom uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Ferštapen je pobedio samo dan nakon svog 20. rođendana i tako samom sebi priredio najbolju proslavu i poklon.

Ovim trujumfom došao je do 6. mesta u generalnom plasmanu Formule 1.

Hamilton je drugim mestom dodatno uvećao prednost u generalnom plasmanu, i sada ima 281 bod, 34 više od prvog pratioca Sebastijana Fetela.

Podijum na trci za Veliku nagradu Malezije upotpunio je Danijel Rijkardo, koji je zaokružio sjajan vikend za Red Bul u Maleziji. Izdržao je nalete Sebastijana Fetela u završnici trke i obezbedio 3. mesto.

Sebastijan Fetel je završio na 4. mestu, ali je upravo on bio vozač dana, jer je startovao sa začelja zbog problema sa motorom u kvalifikacijama, i na kraju umalo došao do podijuma. Napredovao je za čak 16 mesta.

Međutim, na kraju trke dogodila se bizarna scena, jer ga je nakon što je prošao kroz cilj otpozadi udario Lens Strol, i faktički mu je uništio bolid.

Botas je završio kao peti, dok je Raikonen završio trku u ranoj fazi trke, pa je Mercedes uvećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Ferari.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA