≫ 

Hamilton pokazao moć u Americi: Pretekao je Fetela i pobedio, sve je bliži tituli! (VIDEO)

Britanac sve bliži četvrtoj tituli svetskog šampiona, a četvrtu godinu zaredom osvojio je pehar na trci za veliku nagradu SAD

  • 1
Foto: AP/Tanjug

Četvrtu godinu zaredom Luis Hamilton ostaje neprikosnoven na stazi u Teksasu!

Iako je Sebastijan Fetel odlično startovao, tek šest krugova je bilo potrebno vozaču Mercedesa da preuzme vodeću poziciju i da pitanje pobednika ne dovede u pitanje. Tako da je na tri trke do kraja šampionata, Britanac koji je odlično odvozio drugu polovinu sezone, stekao veliku prednost nad glavnim konkurentom za šampionsku titulu, Fetelom od 66 bodova.

Iako se činilo da se je jasna situacija što se pobednika tiče, ne znači da je u Teksasu manjkalo uzbuđenja, pa ostaje žal što je Danijel Rikardo morao da odustane od zbog otkazivanja agregata u 16. krugu u trenutku kada je bio najbrži na stazi jer bi borbu za podijum između Fetela, Raikonena, Ferštapena i Botasa učinio još zanimljivijom.

Junak dana je nesumnjivo bio Maks Ferštapen. Startovao je sa 16. mesta, ali je iz kruga u krug nadoknađivao pozicije i umećem i agresivnom vožnjom umešao u borbu za podijum. Sjajnim manevrom u samom finišu trke obišao je Kimija Raikonena, ali je iz bizarnog razloga ostao bez pobedničkog postolja.

Naime, direkcija trke je uočila da je mladi Holanđanin sišao sa staze, čime je ostao bez plasmana koji je zaslužio. Drugi vozač Mercedesa, Valetri Botas se dobro držao većim delom trke, ali je na kraju ostao „bez snage“ i trku završio peti.

Vozači Fors Indije vodili su međusobnu borbu kao i veći deo sezone, ali je ovoga puta Okon izašao kao pobednik. Karlos Sainc je iskoristio nesuglasice između Pereza i Okona i završio na sedmom mestu. Prvih deset vozača kompletirali su Felipe Masa i Danil Kvjat.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Hamilton je 62 pobedom ujedno doneo Mercedesu titulu u konkurenciji konstruktora.

Zanimljivo je da je pobednički pehar uručio nekadašnji predsednik SAD, Bil Klinton, dok se u ulozi voditelja našao najbrži čovek na planeti, Jusein Bolt.

Šampionat se nastavlja 29. oktobra trkom za Veliku nagradu Meksika.

GENERALNI PLASMAN

Luis Hamilton 331

Sebastijan Fetel 265

Valteri Botas 244

Danijel Rikardo 192

Kimi Raikonen 163

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    23. oktobar 2017 | 01:42

    Steta sto je Ferrari imao par pehova u finisu sezone zbog kojih ce Hamilton i osvojiti titulu, ali dobro...Sledece godine valjda bice bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA