Dvostruki podijum za Dukati: Odluka o šampionu pada u Valensiji! (FOTO)

Andrea Dovicizo ostvario šestu pobedu u sezoni na trci za Veliku nagradu Malezije

  • 0
Foto: Tanjug/AP

Moto GP šampionat biće odlučen u poslednjoj trci sezone na stazi u Valensiji. To je epilog trijumfa Andree Dovicioza koji je pobedom u Maleziji produžio san o tituli.

Još jednom su najbolji vozači sveta priredili uzbudljivu trku, ovog puta na pisti u Sepangu.

Na vlažnoj stazi, dvojica vozača Dukatija obeležila su trku nadmetanjem za pobedu od trenutka kada su lidera u trci, vozača Teh 3 Jamahe, Žoana Zarka obišli 12 krugova pre kraja.

Andrea Doviciozo je pobedio timskog kolegu Horhea Lorenca i tako zadržao kakve takve šanse da u Valensiji podigne pobednički pehar, s obzirom na to da Mark Markez nije mogao bolje od četvrtog mesta.

Foto: Tanjug/AP

Početak trke je obeležio Žoan Zarko koji je iskoristio agresivan start Markeza i Lorenca koji su u prvoj krivini otišli preširoko, pa se Francuz našao na čelu kolone. Držao se Zarko na prvom mestu, ali su vremenom Markez i Dukatijevci ušli u bolji ritam, pa bivši šampion Moto2 klase nije uspeo da se odbrani.

Doviciozo je u direktom duelu sa Markezom izašao kao pobednik, da bi u finišu trke vrebao šansu da ugrozi Lorenca. I ko zna da li bi se to dogodilo da Španac četiri kruga pre kraja nije napravio grešku i otvorio vrata pobede Doviju.

Foto: Tanjug/AP

Marku Markezu je plasman na pobednički podijum obezbeđivao novu titulu, ali ga je u tome sprečio sjajni Žoan Zarko. Istini za volju, ni aktuelni šampion nije previše rizikovao svestan da u Valensiji ima sve u svojim rukama, budući da njegova prednost u generalnom plasmanu sada iznosi 21 poen.

Iako je imao pol poziciju, Dani Pedrosa nije uspeo da je materijalizuje, pa je trku završio na petom mestu ispred Danila Petrućija.

Još jedan loš vikend za Jamahu čiji su vozači Valentino Rosi i Maverik Vinjales uspeli da se domognu sedme i devete pozicije. Između Jamahinog dvojca „ugurao“ se Džek Miler, dok je Pol Espargaro stigao na cilj deseti.

Odlučujuća trka u šampionatu vozi se 12. novembra za Veliku nagradu Valensije na stazi „Rikardo Tormo“.

GENERALNI PLASMAN:

Mark Markez 282

Andrea Doviciozo 261

Maverik Vinjales 226

Valentino Rosi 197

Dani Pedrosa 185

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA