Hamiltonov tim na nišanu bandita: Drama ekipe Mercedesa u Sao Paulu uznemirila formulu 1

Članovi šampionskog tima ostali bez dragocenosti, ali prošli nepovređeni

  • 0

Sao Paolo je opasno mesto za život, opasno za turiste i sve koji ga posećuju iz bilo kog razloga. Bande haraju gradom i ne biraju koga će napasti.

To su proteklih godina na svojoj koži osetili i mnogi timovi i vozači Formule 1. Poslednja meta napada brazilskih razbojnika bili su članovi šampionske ekipe Mercedesa.

Naime, minibus sa članovima Mercedesa opljačkan je u petak uveče nakon što su napustili "Interlagos" po završetku treninga.

Na putu ka hotelu, napadači su uz pretnju oružjem oteli dragocenosti, dok su srećom članovi tima ostali nepovređeni.

Informaciju je na svom Tviter nalogu potvrdio i Luis Hamilton koji je istakao da nešto mora da se uradi po pitanju bezbednosti.

- Članovima mog tima je prećeno uz upotrebu oružja. Jednom od njih je pištolj prisloljen uz glavu, a ispaljeni su i hici. Strašno je bilo čuti sve to. Iako su uzdrmani, moji momci su profesionalci, pomolite se za njih - napisao je četvorostruki svetski šampion i dodao:

- Ovo se događa svake godine ovde. F1 i timovi moraju da učine više. Nema izgovora.

Andre Penner

Podsetimo, 2010. godine, bivši vozač Meklarena Dženson Baton je takođe napadnut nedaleko od staze, ali je uspeo da se izvuče nepovređen, dok je tri godine ranije i Tojotin tim takođe imao slične neprijatnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA