≫ 

Botas bolji od Fetela u borbi za pol, Hamilton završio u zaštitnoj ogradi (FOTO, VIDEO)

Finac u "trokrakoj zvezdi" najbrži na "Interlagosu"

  • 0

Valteri Botas je bio najbrži u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Brazila. Vozač Mercedesa je vremenom 1:08.322 došao do treće pol pozicije u karijeri.

Fincu u "srebrnoj streli" će se za "petama" u nedeljnoj trci naći dvojac Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen. Botas je u poslednjem krugu "oborio" Fetelovo vreme i obezbedio prvo startno mesto.

Kvalifikacije su za novog, četvorostrukog, svetskog šampiona Luisa Hamiltona bile gotove praktično pre nego što su počele.

>>>Hamiltonov tim na nišanu bandita: Drama ekipe Mercedesa u Sao Paulu uznemirila formulu 1

Britanac je na startu prvog dela kvalifikacija izgubio kontrolu nad bolidom, izleteo sa staze i završio u zaštitnoj ogradi. To je prvi put da Hamilton završava kvalifikacije u prvom delu još od Belgije 2016. godine.

Nelson Antoine

Iskoristio je Botas Hamiltonov prerani kraj i Q1 deo završio na prvom mestu. Uzvratio je Fetel u drugom delu, da bi dvojica vozača vodila borbu i poslednjem delu kvalifikacija.

Imao je vozač Ferarija prednost, ali u poslednjem krugu nije uspeo da poboljša vreme, što je Botasu pošlo za rukom.

Andre Penner

Kimi Raikonen je sigurno pratio vodeću dvojicu, ali nije uspevao ozbiljnije da se uključi. Da Red Bul nema odgovarajući tempo da bi parirao Mercedesu i Ferariju bilo je jasno od početka, ali su Maks Ferštapen i Danijel Rikardo zauzeli četvrto i peto mesto.

Sjajni Serhio Perez je nastavio da beleži dobre rezultate u bolidu Fors Indije, pa će trku započeti sa šestog mesta ispred dvostrukog svetskog šampiona Fernanda Alonsa.

Odličan rezultat za ekipu Renoa ostvarili su Niko Hulkenberg i Karlos Sainc, dok je prvih deset vozača kompletirao Felipe Mase.

Trka za Veliku nagradu Brazila vozi se u nedelju od 17 časova na stazi "Interlagos".

Nelson Antoine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA