≫ 

Triler trka u Bahreinu: Tesna pobeda Fetela, Raikonen pregazio čoveka (VIDEO) (FOTO)

Ferari u centru pažnje, Nemac upuisao drugu pobedu u šampionatu za stopostotan učinak ove sezone, ali trka je ostala u senci incodenta u "pit stopu" Skuderije

  • 2

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je u drugoj trci sezone Formule 1 vožene u Bahreinu koju je obeležio i incident u "boksu" Skuderije gde je Kimi Raikonen pregazio mehaničara i polomio mu nogu.

Finac je zbog toga i završio trku, nije bilo ljudski da je vozi, shvatio je to, posle teškog incidenta i povrede čoveka iz ekipe.

>>> UZNEMIRUJUĆE: Raikonen polomio nogu svom mehaničaru?! (VIDEO)

Prema prvim informacijama mehaničar je zbrinut u najbližoj bolnici i njegovo stanje posle opasnog gaženja je stabilno.

Dok se vodila briga o povređenom, na stazi se odvijala prava drama, retko uzbudljiv duel za prvo mesto između Fetela i Botasa iz mercedesa, završen trijumfom Nemca samo 0.6 sekundi ispred Finca - što je najmanja razlika između prvog i drugog otkad se voze trke formule 1 u Bahreinu.

Bila je ovo 49. pobeda Fetela u njegovoj 200. trci, druga ove sezone posle trijumfa u Melburnu.

- Pomešana su osećanja, srećan sam zbog pobede, a opettužan zbog incodenta i povrede našeg mehaničara. Nađe misli su uz njega, nadamo se da će sve da bude u redu sa njim - rekao je Fetel posle trke.

Treći na cilj, iza Fetela i Botasa, stigao je aktuelni svetski prvak Luis Hamilton koji je i jedan od dobitnika dana. Britanac je startovao kao deveti, već u povoju trke je prestigao trojicu, a onda odličnom vožnjom do kraja obezbedio podijum.

Bez poena ostala je ekipa Red Bula zbog odustajanja oba bolida.

Najpre je Ferštapen imao sudar zbog kog je morao da se preseli na tribine, a ni njegov klupski kolega Rikardo nije imao više sreće - kod njegove mašine došlo je do kvara pa je i on završio trku pre vremena.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA