≫ 

Najskandalozniji potez u istoriji moto-trka: Stisnuo rivalu kočnicu dok ga preticao (VIDEO)

Sulud potez Romana Fenatija mogao bi da ga diskvalifikuje za ceo život iz ovog sporta

  • 8

Ljubitelji moto trka mogli su ovog vikenda da uživaju u Mizanu na trci za Veliku nagradu San Marina, gde je glavni događaj dana bila trka Moto GP šampionata, u kojoj je slavio Andrea Doviciozo, uz buran kraj, kada je pred samim ciljem pao Horhe Lorenco.

Ipak, u Moto 2 šampionatu, na trci koja je održana nešto ranije, viđen je i jedan od najskandaloznijih poteza u istoriji!

Naime, italijanski motociklisata Romano Fenati zaradio je diskvalifikaciju i crnu zastavicu nakon što je tokom preticanja Stefana Manzija tokom jednog pravca na stazi povukao kočnicu.

Bio je ovo jedan od najskandaloznijih poteza u istoriji moto sporta, a posledice po Fenatija mogle bi da budu mnogo teže, a mnogi pominju da ni doživotna suspenzija nije neopravdana.

Fenati je isfrustriran zbog nekoliko prethodnih duela na krivinama sa Manzijem odlučio da se osveti stiskanjem njegove kočnice u trenutku kada ga je preticao, a samo pukom srećom nije bilo teže posledice i Manzi je sačuvao pribranost i ostao na stazi bez rušenja.

- Ovo je neverovatan potez. Sad mu treba reći: "Pakuj kofere, vidimo se sledeće sezone" - besno je prokomentarisao bivši Moto GP vozač Kolin Edvards, koji ističe da je Fenoti ovim potezom ugrozio život drugog takmičara.

VIDEO A mislili smo da ovako ponašanje pripada ulici:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. septembar 2018 | 17:59

    Kakav kukavicki potez

  • Brut

    9. septembar 2018 | 20:42

    Dozivotna diskvalifikacija i nikada vise da ne sjedne za motor.

  • peki

    9. septembar 2018 | 22:27

    To je ta doktorova akademija na kojoj se uče takvi potezi...imaju od koga i da nauče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA