≫ 

Surova kazna za Italijana koji je stiskao kočnicu rivala: Više se neće vraćati na sazu!

Fenati se pokajao, ali nije mu to pomoglo da se vrati na stazu, pa je proglasio kraj karijere

  • 0

Skandal koji je režirao italijanski motocoklista Romano Fenati, kada je u toku trke Moto 2 šampionata na stazi u San Marinu, pritisnuo kočnicu oponenta i zemljaka Stefana Mancija, dobio je svoj epilog.

>>> Najskandalozniji potez u istoriji moto-trka: Stisnuo rivalu kočnicu dok ga preticao (VIDEO)

Fenati je skupo platio ovaj, najblaže rečeno, bezobrazluk koji, srećom, nije bio koban po Mancija, ali je bio poslednji u profesionalnoj karijeri momka kome je palo napamet da hvata rivala za kočnicu.

Naime, Fenatiju je momentalno otkaz uručio njegov sadašnji tim "Marinelli Snipers", a zbog svoje gluposti izgubio je i ugovor koji je već potpisao za "Forward Racing" za koji je trebalo da vozi naredne sezone - a to je ekipa za koju trenutno vozi upravo Stefano Manci!

Surova realnost i dva otkaza naterali su Fenatija da uradi ono što je, možda, moralno najispravnije sa njegove strane posle svega - da završi karijeru!

On se posle trke odmah izvinio za svoj postupak, međutim u utorak se obratio saopštenjem u kojem je upoznao ljubitelje moto trka sa svojom odlukom.

- Završio sam sa motociklizmom i trkama, više se neću vraćati na stazu. Pogrešio sam, to je istina. Izvinjavam se svima - poručio je pokajnički Fenati koji i dalje smatra da je i Manci i te kako imao udela u ovom incidentu zbog čestih provokacija tokom trke.

- Da li želite da vidite moju kacigu i moje odelo? Vidi se crni trag od gume, Mancijeve gume. Napao me je tri puta, mogao je da me ubije. Poslednji put kad je to uradio bili smo na 500 metara pre nego što sam ga ja uhvatio za kočnicu. Posle sam sebi rekao, ok, sad ću ja da uradim isto. Pokazaću da i ja mogu da budem zao. Ipak, nijednog trenutka nisam imao nameru da ga povredim - rekao je Fenati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA