≫ 

Mercedes odneo duplu pobedu u Australiji, Botas bio brži od Hamiltona! (VIDEO)

Novi vetrovi u Formuli!

  • 0

Vozač Mercedesa Valteri Botas trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije, kojom je startovao ovogodišnji šampionat Formule 1.

Finski vozač je došao do četvrte pobede u karijeri, i tek prve posle Abu Dabija 2017, pa se čini da će nova sezona biti veoma zanimljiva!

Dan je bio idealan za Mercedes jer je branilac titule Luis Hamilton bio drugi sa 20 sekundi zaostatka, a na podijumu se pridružio Maks Ferstapen u bolidu Red Bula, pa je ovo veliki uspeh i za Hondu, koja je motorima pojačala ovu ekipu.

uskoro opširnije...

Inače,  Botas je trku završio rezultatom sat, 25 minuta, 27,325 sekundi, a osvojio je usput i dodatni bod jer je odvezao najbrži krug trke. Iza momaka sa podijuma, bili su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Šarl Lekler, fijasko je doživeo Danijel Rikardo na debiju u Renou, morao je u boks na zamenu prednjeg krila kada je prešao preko zemlje i trave.

Tokom cele trke je dominirao Botas, beležio najbrže krugove i kontrolisao dešavanja, spreman je bio za preuzimanje vrha i posle zamene guma u 23. krugu, kada su i drugi morali na pauzu.

U 38. krugu je već Botas imao 20 sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona, a Fetel je očajanvao i pitao svoju ekipu zbog čega je toliko spor, ostao je uskraćen za odgovor!

- Ne znam šta se dešava, ne znam šta da kažem! Ovo je definitivnom moja najbolja trka karijere. Osećam se tako dobro i bolid me je služio vrhunski - rekao je oduševljeni Botas, kome je i Hamilton čestitao.

- Ovo je bio savršen vikend za ekipu. Valteri je imao nestvarnu trku i potpuno je zaslužio pobedu!

Nema sumnje da nas posle ovakvog raspleta čeka uzbudljiva sezona, a već 31. marta se vozi VN Bahreina.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA