≫ 

Veliki dan za sve ljubitelje brzine: Sin legendarnog Mihaela Šumahera prvi put u bolidu Formule 1!

Drugi april je dan kada će se svetu formule 1 predstaviti Mika Šumaher

  • 5

Drugog aprila 2019. godine svi ljubitelji Formula 1 biće pred svojim ekranima. Svi poštovaoci lika i dela velikog Mihaela Šumahera želeće da posvedoče istorijskom trenutku kada će veoma talentovani Mika Šumaher, sin sedmostukog svetskog šampiona, prvi put u karijeri voziti bolid Formule 1.

Dvadesetogodišnji Nemac je član Ferarijeve akademije, on će nakon trke u Bahreinu testirati bolide Ferarija i Alfe Romeo na zvaničnim F1 testovima na kojem će biti sve ekipe.

Prema novim pravilima, tokom sezone timovi Formule 1 moraju da daju šansu mladim vozačima (koji imaju manje od dva nastupa na trkama F1) da voze bolide tokom četiri dana testiranja posle VN Bahreina (31.3.) i VN Španije (12.5.).

Ferari je potvrdio da će nakon ovog trkačkog vikenda, tačnije 2. aprila, njihov bolid testirati Mika Šumaher, kao i bolid Alfa Romea. 14. maja kada je zakazano drugo testiranje, pored Šumahera Ferari će testirati još jedan član njihove akademiji, Bitanac, Kalum Ilot.

Matia Binoto, novi šef tima, pohvalno je pričao o dvojici fozača iz Ferarijeve akademije:

- Mika i Kalum su vozači u usponu. Verujem da vožnje u zvaničnim testovima u Bahreinu i Barseloni mogu biti veoma korisne u ovoj fazi njihovih karijera.

Mika Šumaher će ovog vikenda debitovati prvo u Formuli 2 isto u Bahreinu (29.-31. mart). On je kao šampion Formule 3 ove godine prešao u viši rang, što mu je sledeći korak ka ''najbržem cirkusu'' na svetu.

- Očigledno sam više nego uzbuđen i želio bih se zahvaliti Ferrariju što mi je pružio ovu priliku. Stvarno se radujem ovom velikom iskustvu. Ali za sada, svesno stavljam sve misli o testu na jednu stranu, jer se veoma radujem takmičenju u mojoj prvoj F2 trci i želeo bih da se usredsredim 100% na vikend. - izjavio je Mika Šumaher o predstojećih nekoliko izuzetno zanimljivih dana za njega.

VIDEO: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cox

    26. mart 2019 | 17:11

    Zelim ti da DONEKLE dostignes svog oca. 🏁 🏎

  • Leonora

    26. mart 2019 | 15:13

    A na kom kanalu ljubitelji F1 mogu da gledaju trku???

  • Душан Краишник

    27. mart 2019 | 06:32

    Сретно момче од срца ,,, да Бог да да те и твој отац види и да заједно са тобом идете у побједе,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA