≫ 

Sjajna trka u Bahreinu! Dupla pobeda Mercedesa, Hamilton junak, Lekler tragičar! (VIDEO) (FOTO)

Na podijumu, uz svetskog prvaka, našli su se Botas i Ferarijev Leklerk

  • 1

Vozač Mercedeca, Britanac Luis Hamilton, aktuelni svetski šampion, pobedio je danas u trci formule jedan za Veliku nagradu Bahreina, drugoj u ovogodišnjem šampionatu, nakon trijumfa Valterija Botasa u Melburnu.

U izuzetnoj dramatičnoj trci Mercedes je iskoristio probleme Ferarija, pa se iza Hamiltona plasirao timski kolega, Finac Valteri Botas, dok je treće mesto pripalo mladom vozaču Ferarija Šarlu Lekleru, koji vozi pod zastavom Monaka.

Na poziciji četiri završio je Holanđanin Maks Ferštapen, dok je prvi vozač Ferarija, Nemac Sebastijan Fetel, posle brojnih problema i tri ulaska u boks završio kao peti.

U Top 10 su se još plasirali Lando Noris, Kimi Raikonen, Pjer Gasli, Aleksandar Albon i Serhio Perez.

Naredna, treća ovosezonska trka, vozi se 14. aprila u Šangaju.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u Bahreinu, od početka do kraja, a etiketa gubitnika pripada mladom Lekleru koji je nakon vođstva u većem delu trke polako posustajao, na kraju završio iza dvojca Mercedesa.

Utešio se podijumom Lekler, a trku će brzo pokušati da baci u zaborav i Sebastijan Fetel, koji je čak tri puta morao u boks ne bi li osposobio bolid zbog oštećenja prednjeg krila.

Foto: AP/Tanjug

Nemac je, inače, sjajno startovao, preuzeo prvo mesto od klupskog kolege Leklera, ali ga ubrzo i izgubio u dvoboju sa mladim pilotom, a njihova borba se odvijala odmah ispred Mercedesovih bolida koji su čekali svoju šansu.

Veliki tehnički problemi sa mašinom naterali su Fetela prvi put u boks već u 15. krugu, pa je Lekler dobio konkurenciju u Botasu i Rikijardu, naravno i u Hamiltonu koji je sve vreme bio "za petama". Fetelov drugi neplanski odlazak u boks definitivno ga je izbacio iz konkurencije za podijum, a delovalo je da Lekler vlada situacijom sa 8 sekundi prednosti nad Hamiltonom, i to na 15 krugova pre kraja.

Ali, onda je bolid počeo da ga izdaje.

Gubio je snagu Lekler, a Hamilton je bio spreman da napadne. Razlika između njih se neumitno gubila, pa je usledilo neminovno: Britanac je konačno preuzeo vođstvo i nezadrživo krenuo ka cilju kao prvi. Leklerove muke su se nastavile, pošto je ispustio i drugo mesto, koje je preuzeo Botas, međutim imao je sreće vozač Ferarija u čitavoj nevolji da je zadržao treću poziciju do kraja ove zaista uzbudljive trke.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Linz

    31. mart 2019 | 20:53

    Nije Lecler tragicar vec papci koji lose rade Ferari, da ustane Enco Ferari iz groba bi ih pomeo kao prasinu. Vetel slab, vrijeme za mladje, trebaju uzet Verstapena. Ovi koji su se nakupili miliona, nece vise da rizikuju, Jedna Alfa izdrzala trkz a tek piceli a veliki Ferari se upisa pred kraj. To se zove tragedija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA