≫ 

Razočaranje u Ferariju nakon trke u Bahreinu: Srećan podijum u veoma nesrećnim okolnostima

Ferarijevi vozači su startovali iz prvog startnog reda, dobro vozili gotovo celu trku a onda jedva uspeli da osvoje jedno mesto na podijumu

  • 0

Ferari je imao turbulentnu nedelju u Bahreinu gde su imali odličan tempo, odlične startne pozicije i odličnu trku do skoro samog kraja. Prvo je Fetel napravio trkačku grešku, neshvatljivu za takvog vozača, a potom je i prvoplasiranom Lekleru otkazao bolid i jedva se dovezao do cilja, spasilo ga je sigurnosno vozilo sa kojim se ušlo u cilj.

SREĆA U NESREĆNIM OKOLNOSTIMA

Šarl Lekler kaže da je njegov prvi podijum u Formuli 1 srećan trenutak za njega, ali u vrlo nesrećnim okolnostima. Naime, prvi pokazatelji govore da je ostao bez sistema za konverziju toplotne energije u električnu (MGU-H) što ga je verovatno koštalo pobede.

I ako je u 999. trci u istoriji Formule 1 postao 99. osvajač pol-pozicije, Lekler nije uspeo da psotane 108 pobednik jedne trke i da himna Monako bude 23. intonirana jednom pobedniku.

Foto:AP/Tanjug

Francuz je sjajno dominirao trkom čim je nakon prvih par krugova vratio prvu poziciju od svog timskog kolege. Vođstvo nije ispuštao sve do par krugova pre kraja kad je odjednom počeo gubiti nekoliko sekundi po krugu.

-Nažalost, danas nije bio naš dan. Ali, ekipa je napravila sjajan posao da se oporavimo od loše trke u Australiji. Naravno da sam izuzetno razočaran, kao i cela ekipa, ali takve stvari se događaju tokom sezone.

- Imali smo sreće u nesretnim okolnostima jer bez sigurnosnog vozila verovatno ne bi završio tu gde sam završio. Mislim da ne bismo imali niti dovoljno goriva. Kao što sam rekao u prošlosti, nikad ne gledam na rezultat, gledam na potencijal da budemo bolji. Danas treće mesto nije bila naša realna pozicija. - istakao je Lekler.

FETEL KRENUO ODLIČNO, PA STAO

Sebastian Fetel je u Bahreinu krenuo odlično, jer se odmah na startu probio ispred svog timskog kolege. Međutim, tu poziciju je vrlo brzo izgubio, a iako je nakon prvih zaustavljanja u boksu uspeo jednom preći Luisa Hamiltona, njihova druga bitka je za Ferarijevog vozača bila katastrofalna i u sličnom stilu kao prošle godine se izvrteo na stazi, oštetio gume, što je kasnije dovelo do oštećenja i prednjeg krila.

Foto:AP/Tanjug

- Teška trka. Mislim da smo se svi u razičitim trenucima mučili u trci, a za mene je to bilo na samom početku. Možda je bilo malo bolje na srednje tvrdim gumama, ali sve u svemu ovo nije bio ritam koji sam hto imati danas. Nisam siguran zašto. pored svega sam napravio i grešku, okrenuo sam se, prema tome nije dobro veče bilo. - izjavio je Fetel

Da li je vetar uticao na to obrtanje Fetel je odgovorio:

- Verovatno nije pomoglo, ali mislim, u tom zavoju se vetar okretao, međutim, cela trka… Ne znam. Možda činjenica da je bio tik ispred, izgubio sam bolid vrlo iznenadno… Ne znam, jedno kad sam se okrenuo, bilo je prekasno. Šteta što je šteta na gumama bila tolika da je prednje krilo bilo oštećeno. -

Ferrari je ovog vikenda izgledao kao malo brži bolid od Mercedesa, ali se još jednom pokazalo da imaju razloga za zabrinutost oko pouzdanosti.

- Mislim da je ovo bila Šarlova trka i srećan sam zbog njega i ekipe, ali razočaravajuć dan sve u svemu, krenuti iz prvog reda i ne završiti tamo je u svakom slučaju razočaravajuće. - zaključio je Fetel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA