≫ 

HAS razočarani trkom u Bahreinu: Razlozi lošeg bolida i neiskorišćene dobre startne pozicije

I ako je startovao sa 6. pozcije Magnusen nije osvojio bodove, dok je Grožan ponovo trku završio pre kraja

  • 0

Još jedna polovična trka za ekipu HAS-a sa još slabijim plasmanom. I ako su očekivali više, u Bahreinu su ostali bez bodova. Roman Grožan je ponovo trku završio pre kraja dok je Kevin Magnusen zauzeo 13. poziciju.

OD VELIKIH OČEKIVANJA DO POTPUNOG RAZOČARANJA ZA MAGNUSENA

Za Kevina Megnusena Velika nagrada Bahraina bila je razočaravajuća. Imao je velike nade nakon što je u subotu izborio šestu startnu poziciju, ali na kraju se morao zadovoljiti 13. mestom s krugom zaostatka.

Iako je hrabro držao šesto mesto prvih nekoliko krugova, Magnusen ni sam ne veruje kako je gubio pozicije u prvoj fazi trke:

- Od starta do kraja mi je trka bila veživna. Na ravnim delovima nisam uspevao da dostignem maksimalnu brzinu, tako da nisam ni imao šansi braniti se od bilo koga. -

Foto: AP/Tanjug

Nakon što je izgubio još pozicija, Danca je u desetom krugu pozvala ekipa u boks te je sa mekih prešao na srednje tvrde gume. Međutim, ni te gume Magnusenu nisu funkcionisale.

- Jednostavno nisam imao gripa. Bolid nije funkcionisao kako treba. Nisam ga uspeo naterati da ide kako sam želeo. Stalno sam proklizavao i točkovi su mi blokirali. Bolid je bio potpuno drugačiji nego u kvalifikacijama. Baš čudno.

PROBLEMI VIĐENI JOŠ NA TRENINGU

Već u petak na treningu Magnusen je primetio probleme, ali im nije davao mnogo na značaju:

Bili smo malo skeptični što se tiče tempa u utrci. Videli smo da ima deficita kod vožnje s manje goriva. Međutim, nismo mislili da će biti ovako grozno. Bili smo dobri u kvalifikacijama, dakle, i bolid je verovatno dobar, ali danas ništa nije išlo kako treba. Moramo naporno raditi na tome da shvatimo ovaj bolid.

Foto: AP/Tanjug

Magnusen kaže još kako je situacija u ovoj trci zabrinjavajuća i zbunjujuće:

- Drugi bolidi s Ferrarijevim motorima su projurilvali pored mene. Ne znamo šta se dogodilo. Nemamo pojma i ja bih zbog toga trebao biti tužan, ali nisam ni uznemiren, samo sam zapanjen. - zaključio je Kevin Magnusen.

Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

BILO JE I POZITIVNIH STVARI

Šef ekipe Ginter Štajner ima slično mišljenje te kaže kako i u celoj ekipi vlada ista atmosfera:

- To je tako čudno. Čini se kao da jednostavno nismo uspeli naterati gume da funkcionišu više od jednog kruga. Međutim, ne mogu to navesti kao činjenicu jer smo svi pod vrlo negativnim utiskom. 

- Svi smo pomalo iznenađeni. Obično smo ovde imali dobar bolid. Kraj je za nas značio blagostanje jer je trka bila bolna. Kada sedite na ''pitwallu'' i posmatrate takav bolid, čini vam se kao večnost.

Ipak, Štajner iz svega izvlači nekoliko pozitivnih stvari:

- Sada testiramo bolide ovde u Bahreinu (2. i 4. aprili, prim aut.). To nam omogućuje da dokučimo šta se dogodilo na trci. Osim toga, u prvenstvu nas niko nije prestigao, pa šteta nije prevelika. - zaključio je šef američke ekipe Ginter Štajner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA