≫ 

Formula objavila šok konkurs za dame: Hostese mogu dobro da zarade, uz adekvatan obim grudi (FOTO)

Takmičenje vozača nižeg ranga zbog oglasa moralo da se izvinjava

  • 0

Od kada su američki vlasnici preuzeli Formulu 1, sa trka su proterane hostese koje su svojim atraktivnim izgledom godinama bile jedan od zaštitnih znakova "najbržeg cirkusa". Ipak, neka od nižih vozačkih takmičenja , poput Formule 4, ne samo da su pokušala "čuvaju tradiciju" i  konkursom privuku nove zapsolene. 

Tako su u španskoj pokrajini Navara tražili "dve devojke atraktivnog izgleda koje će stajati uz vozače", a jedan od najvažnijih uslova koji su morale da ispune je da imaju obim grudi između 95 i 100 centimetara. Za ovaj posao biće adekvatno plaćene, pa svaku od njih koja prođe konkurs čeka 200 evra, uz ostale plaćene troškove.

Naravno posle brojnih negativnih komentara na račun seksističkog oglasa, usledilo je izvinjenje organizatora, kao i obrazloženje da je grešku napravila agencija koja je oglas dala.

Da podsetimo, glavni argument u prilog tezi da devojkama nije mesto na trkama je taj, da one nemaju nikakvu ulogu i da se  koriste zbog izgleda, što je čist seksizam. Neki su ovu odluku podržali, dok brojnim ljubiteljima trkanja, one ipak, nedostaju.

FDevojke na trci u Monaku; oto: Tanjug/AP

Ove lepotice više nisu zaštitni znak Formule; Foto: Profimedia

Američki vlasnici ukinuli su devojke na startu trke; Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Ovako je nekad izgledao startno ciljni pravac Monaka, neposredno pre početak trke; Foto: AP/Tanjug

Lepotice su umele da dekoncentrišu vozače; Foto: Rrofimedia/Zuma Press - News

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA