≫ 

300 na sat u krivinu: Alonsov bolid se odbijao kao fliper loptica nakon čega je nastala stravična tišina (VIDEO)

Na kvalifikacijama za Indi 500, španski vozač imao je tažak incident

  • 0

Bivši šampion Formule 1 Fernando Alonso uživa u F1 penziji i vozi trke koje voli. Trenutno se nalazi u Indijanapolisu gde će 26. maja pokušati da postane besmrtan tako što će objediniti titule sa VN Monaka, 24h LeMan i Indi 500. Međutim, trening zaIndi 500 je prošao veoma loše za Španca - odbio se od zidove kao fliper loptica.

Nije najbolje počeo da ostvaruje san Alonso. San da stane rame uz rame sa velikim Grejmom Hilom i da postane tek drugi vozač koji je uspeo da objedini tri titule na tri najveće trke u tri potpuno različita šampionata, zaustavio se na zidu na treningu.

U punoj brzini Španac je izašao iz krivine preširoko i zakačio je zid. Taj zid ga je odbacio dijagonalno na drugi a taj drugi ga je lansirao poput filper loptice. Na sreću treći zid je bio daleko pa ga je on ''prizemljio''.

Drama je trajala nekoliko sekundi jer se tridesetsedmogodišnjak nija javljao ekipi na redio. Međutim, Aonso je ubrzo, bez ikakvih probema izašao iz bolida.

Nakon incidenta Alonso je izjavio:

- Opet ćemo izgubiti malo vremena. Žao mi je tima, ali naučićemo i nadamo se da ćemo sutra biti snažniji. Radili smo dosta na automobilu i definitivno je sada prilično oštećeno, tako da mi je žao tima zbog moje greške, nadam se da ćemo sutra opet biti na pravom putu i da ćemo se vratiti -

Kvalifkacije za Indi 500 na programu su u subotu, dok će se 103. trka voziti u nedelju 26. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA