≫ 

Hamilton trijumfovao posle drame u Monte Karlu

Britanski vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Monaka ispred Maksa Ferstapena i Sebastijana Fetela

  • 2
Formula 1 VN Monaka Monte Karlo Foto: AP/Tanjug

Trka Formule 1 ovog vikenda održana je u Monaku a trijumfovao je Luis Hamilton koji je i krenuo sa pol pozicije. Hamilton je uspeo da zadrži prvo mesto sve do kraja i da posle velike drame dođe do pobede, ispred Maksa Ferštapena i Sebastijana Fetela.

Drama se desila pri kraju trke kada su Hamilton i Ferstapen su za dlaku izbegli teži incident. Kasno kočenje Ferstapena i udarac koji dobija od Hamiltona je značio da je Ferstapen dokačio zid i malo oštetio bolid, ali nije uspeo da ga pretekne.

Ferštapen je zbog ranijeg incidenta kažnjen sa pet sekundi pa će na kraju završiti kao četvrti, a Valeri Botas kao treći. Hamilton je nosio specijalnu kacigu posvećenu sećanju na Nikija Laudu koji je nedavno preminuo.

Formula 1 VN Monaka Monte Karlo Foto: AP/Tanjug

Doduše, Ferštapen je imao nekoliko prilika da prestigne Hamiltona, ali je prilikom izlaska iz boksa udario u Valerija Botasa i dobio pet sekundi kazne i poziciju broj četiri, tako da ipak neće završiti na pobedničkom postolju.

Taj incident je najbolje iskoristio Sebastijan Fetel koji se našao na poziciji broj dva, posle ne baš sjajnih kvalifikacija za Ferari.

Njegov timski kolega, Šarl Lekler nije imao trku za pamćenje, pošto je posle niza incidenata i uključivanja vozila bezbednosti, bio primoran da povuče vozilo, pa nije završio trku pred "domaćom publikom".

Velika nagrada Monaka Printskrin: Formula 1.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duks

    26. maj 2019 | 18:10

    ’o to jos gleda. Proslo zlatno doba F1. Sve je stalo 1.Maj.1994....

  • ZoRica

    26. maj 2019 | 17:32

    Bravo majstore ,tako se vozi...🏎🏎🏎🏎🏎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA