≫ 

Moćni Hamilton pokorio i Hungaroring, Britanac je nezaustavljiv! (FOTO) (VIDEO)

Nerešiva je enigma pilot Mercedesa, ostvario je već osmu pobedu u tekućem šampionatu

  • 9
Hungary F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/Ap

Moćan je Luis Hamilton ove sezone, upisao je osmu pobedu u 12. trci sezone, i to nakon što je kao treći na startu trke na Hungaroringu istu završio u velikom stilu, kao prvi, za 81. trijumf u karijeri i novo najveće vođstvo u generalnom plasmanu ispred konkurencije.

Samo deset više pobeda u F1 karijeri od Hamiltona ima legendarni Mihael Šumaher, a kako vozi Britanac uskoro bi mogli da svedočimo i smeni na večnoj listi pobednika u "najbržem cirkusu".

Drugo mesto u Mađarskoj zauzeo je Maks Ferštapen, dok je treći bio Sebastijan Fetel.

Još jedan veliki iskorak u odnosu na velikane Formule 1 napravio je Hamilton trijumfom u Mađarskoj, bila mu je ovo sedma pobeda - koliko zajedno imaju ikone ovog sporta Ajrton Sena i Mihael Šumaher.

Trke u Mađarskoj možda će se najviše sećati Britanac kada se bude premotavao još jednu šampionsku godnu, jer je do lovora stigao nakon što je uspeo da nadoknadi 19 sekundi zaostatka iza Ferštapena!

Za uspeh aktuelnog šampiona velike zasluge idu na račun ekipe Mercedesa koja je taktički briljajnto odradila trku, sa dva ulaska u boks Hamiltona i promenom guma, što se na kraju ispostavilo kao presudno po epilog trke.

Pogledajte kako je Hamilton, sa novim pneumaticima, dobio duel sa Ferštapenom tri kruga pre kraja, i u nastavku prvi prošao kroz cilj.

Isplatilo se strpljenje Hamiltonu i Mercedesu, znali su da će biti teško probiti se ispred Ferštapena na stazi koja ne dopušta previše prostora za preticanje, pa je ideja bila da se ostane na što bližem odstojanjeu, a onda, u pravom trenutku da se pneumatici promene i krene u napad na lidera.

Hungary F1 GP Auto Racing Foto: Tanjug/Ap

Savršen tajming su imali u Mercedesu za svoj plan, a Hamilton je odradio preostali deo posla, briljantno. Iskoristio je nesigurnost Ferštapena, kome je bukvalno bio "na repu", a onda ga i obišao u pravom trenutku.

Hamilton pred lpauzu koja sledi (naredna trka 01. septembra u Belgiji) ima velikih 62 poena više od Valterija Bortasa, a 69 od Maksa Ferštapena.

Poredak prvih 10 vozača na Hungaroringu: Hamilton, Ferštapen, Fetel, Lekler, Sainz, Gasli, Raikonen, Botas, Noris, Albon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    4. avgust 2019 | 18:47

    Osrednji vozac u odlicnoj formuli. Stavite ga u neki drugi tim i ne bi ni do podijuma stizao. Steta sto ce prestici Sumija. Ono trkanje i ovo sada su nebo i zemlja.

  • PPNj

    4. avgust 2019 | 17:15

    Veliki šampion ali odvratan lik!

  • N0RD

    4. avgust 2019 | 17:49

    Bravo majstore,ostali da razrađuju ,,DOSIJE HAMILTON-KAKO GA POBEDITI".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA