≫ 

Nova rokada vozača Red Bula i Toro Rosa: Može li Albon kao nekad Ferštapen?

U Toro Roso se vraća Gasli

  • 0
Pjer Gasli, Aleksander Albon

Foto: Tanjug/AP

Velika su očekivanja bila od Pjera Gaslija u ekipi Red Bula kada su ga ove godine promovisali iz Toro Rosa kao zamenu za Danijela Rikarda. Međutim, posle završene prve polusezone francuski vozač će biti vraćen u Toro Roso. Na njegovo mesto avanzovaće Aleksander Albon.

Iako je Albon praktično drugi vozač Toro Rosa, a Danil Kvjat prvi, čelnici ekipe su se ipak odlučili da Maksa Ferštapena upare sa 23-godišnjim Albonom.

Kvjat je već vozio u Red Bulu i upravo je njega, posle samo nekoliko trka u sezoni 2015, zamenio 17-godišnji Ferštapen. Sve posle toga je istorja.

Formula 1

Aleksander Albon u bolidu Toro Rosa; Foto: Tanjug/AP

Što se Albona tiče, Tahićanina rođenog u Londonu, ovo mu je debitantska sezona u Formuli 1, nakon što je prošlu sezonu u Formuli 2 završio kao treći (iza Leandra Norisa i Džordža Rasela).

Iako su ljudi iz ekipe pokušavali da demantuju priče o rokadi vozača, koja kruži već određeno vreme, sada su ipak službeno potvrdili ovaj ''transfer''.

- Ekipa ima privilegiju što ima četiri talentovana F1 vozača koje može da rotira između Red Bula i Toro Rosa. Ekipa će u sledećih devet trka ocenjivati Aleksove performanse, a sve kako bi se donela odluka ko će voziti zajedno uz Maksa u 2020. godini - stoji u saopštenju Red Bula.

Ovo praktično znači da ekipa nije toliko nezadovoljna učinkom Gaslija, koji je posle 12 trka sakupio 63 boda, već je odlučila da ,koliko toliko, podjednaku šansu i njemu i Albonu koji je do sada sakupio 16 bodova.

Pjer Gasli i Maks Ferštapen, VN Australije 2019

Pjer Gasli u bolidu Red Bula; Foto: AP/Tanjug

Videčemo koliko će se mladi Tahićanin sakupiti sad bodova kada uđe u bolid Red Bula.

Tako ćemo u narednih devet trka gledati borbu za mesto drugog vozača uz Ferštapena, a do kraja sezone gledaćemo Red Bul u sastavu Ferštapen-Albon i Toro Roso sa Kvjatom i Gaslijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA