≫ 

Fetelu se osvetila neposlušnost, Hamilton iskoristio maler Ferarija i pobedio u Rusiji!

Kakav peh za Nemca

  • 0
Russia F1 Gp Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Britanski automobilista Luis Hamilton pobedio je u trci za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sočiju. Ovo je Britancu deveti trijumf ove sezone u Formuli 1.

Iza njega su ostali klupski kolega iz Mercedesa Valteri Botas, Šarl Lekler je bio treći u Ferariju, Maks Ferstapen je završio kao četvrti, dok se na petom mestu obreo Aleks Albon iz Red Bul rejsinga.

Ferarijev Nemac Sebastijan Fetel donekle je šurovao Hamiltonovoj pobedi svojom odlukom da se ogluši o timsko naređenje da uđe u boks, te propusti ispred sebe Leklera u prvom delu trke duge 53 kruga.

APTOPIX Russia F1 Gp Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Fetel je ostao ispred Leklera, klupskog kolege, ali nedugo. Ubrzo mu se desio veliki peh, Fetelu je mašina bolida otkazala i završio je trku u 28. krugu, što su Hamilton i Valteri Botas iskoristili da zauzmu vodeća mesta u trci.

Na stazi se našao sejfti kar i dignuta je žuta zastavica, pa se razlika smanjila između vozača.

Lekler je "zaseo" na treće mesto odakle nije mrdao, ali nije uspeo da ugrozi vodeći tandem. Kao šesti je trku završio Karlos Sainc, Serhio Perez, Lando Noris, Kevin Magnusen i Niko Hulkenberg.

Trku u Rusiji nisu uspeli do kraja da izvoze još i Robert Kubica, Roman Grožan, Danijel Rikardo i Džordž Rasel.

U poretku vozača Hamilton vodi sa 322 boda, iza njega je Botas sa 249, a Lekler je treći sa 215. Samo tri boda iza na četvrtom mestu je Ferstapen sa 212, a Fetel je peti sa 194.

Mercedes i u generalnom plasmanu vodi sa 571 bodom ispred Ferarija (409), Red Bula (311), dok je daleko iza na četvrtom mestu Meklaren (101 bod).

Da podsetimo, Hamilton je pobedom u Rusiji, prekinuo niz od tri trijumfa Ferarijevih vozača, a naredna trka u najbržem cirkusu na svetu vozi se 13. oktobra u Japanu na stazi Suzuka.

Russia F1 Gp Auto Racing Foto: Tanjug/AP
Russia F1 Gp Auto Racing Foto: Tanjug/AP

Video: Ulice Singapura na kojima se vozi Formula 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA