≫ 

Formula 1 prkosila japanskom tajfunu: Botasu slava, Mercedesu titula!

A Hamilton na korak od osvajanja šampionata

  • 0
Japan formula Foto: Tanjug/AP

U senci razornog tajfuna Hagibis, koji je protutnjio i stazom u Suzuki dva dana ranije, vožena je 17. trka u šampionatu formule 1, na kojoj je trijumf odneo Finac Valteri Botas za volanom mercedesa.

Drugi je bio Sebastijan Fetel u ferariju, a treći aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, koji se tako još više približio novoj tituli četiri trke pre kraja šampionata.

Botasu je ovo bila treća ovosezonska pobeda, kojom je, uz treće mesto klupskog kolege Hamiltona, obezbedio svom timu šestu uzastopnu konstruktorsku titulu.

Valteri botas, formula 1 Valteri Botas sa trofejem u ruci Foto: Tanjug/Ap

Poredak vozača na trci za VN Japana 

1. Botas

2. Fetel

3. Hamilton

4. Albon

5. Sainz

6. Lekler

7. Rikardo

8. Gasli

9. Hulkenberg

10. Strol...

Japan formula Foto: Tanjug/AP

Botas, koji je trku počeo sa treće pozicije iza ferarijevog dvojca Hamilton-Lekler, imao je mnogo razloga za zadovoljstvo nakon trijumfa.

- Srećan sam, veoma sam srećan. Bilo je "tesno" u kvalifikacijama, a početi trku ovde sa trećeg mesta nije lako, ali nikad ne odustajete i tada je sve moguće - rekao je Botas nakon trke.

Ključni momenat trke desio se na samom startu, Fetel je loše krenuo što je Botas iskoristio istog trenutka i vrlo brzo preuzeo lidersku poziciju, posle čega je sve bilo mnogo lakše.

- Imao sam zaista dobar start, Sebastijan je imao taj problem, tako da sam preuzeo vođstvo i imao dobru brzinu. Uživao sam i zabavljao se.

Na ruku Botasu išla je i činjenica da je Hamilton dva puta morao na promenu pneumatika što ga je koštalo dragocenog vremena i pozicije, ali priliku da se domogne šampionskih bodova imaće već u sledećej trci koaj se vozi 27. oktobra u Meksiku.

Generalni plasman vozača:

1. Hamilton (Mercedes) 338

2. Botas (Mercedes) 274

3. Lekler (Ferari) 223

4. Verštapen (Red Bul) 212

5. Fetel (Ferari) 212

6. Sainz (Meklaren) 76

7. Gasli (Toro Roso) 73

8. Albon (Red Bul Honda) 64

9. Rikardo (Reno) 40

10. Hulkenberg (Reno) 35...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA