Burne kvalifikacije u Meksiku: Verštapenu "pol", Botas skršio bolid o zaštitni zid!

Hamilton bi u nedelju mogao do nove titule ukoliko osvoji 14 bodova više od klupskog kolege Botasa

  • 0
valteri botras Foto: twitter/formula 1

Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju (Sport klub 1, 20), a sa prve pozicije startovaće Red Bulov Maks Verštapen, koji je postigao najbolje vreme u kvalifikacijama, ispred ferarijevog tandema Lekler-Fetel.

Aktuelni svetski prvak Luis Hamilton startovaće kao četvrti, ispred Aleksandera Elbona iz Red Bula, dok se još čeka odluka za poziciju Valterija Botasa zbog incidenta koji ga je snašao.

Naime, Finac se pred poslednji krug kvalifikacija "zakucao" u zaštitni zid, sa njim je sve u redu, ali je bolid ostao havarisan, pa je pitanje koliko će popravki i zamena pretrpeti, što ga može koštati nazadovanja za nekoliko mesta na startu.

Pitanje je uošte da li će mehaničari mercedesa uspeti da osposobe bolid do početka trke.

U međuvremenu, brojne kritike su stigle na račun Verštapena zbog toga što nije ispoštovao žutu zastavu, koja je istaknuta zbog incidenta. Projurio je pored Botasa kao iako je morao da uspori.

Pogledajte incident koji je obeležio kvalifikacije u Meksiku.

Botasovo izletanje je dobar scenario po Hamiltona, po Britanca će biti još povoljnije ukoliko Finac pretrpi penale ili ne bdue ni vozio trku, što će Luisu olakšati da već u Meksiku, tri trke pre kraja, stavi svetsku krunu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA