• 0

Prijem za šampione: Dodeljena priznanja najboljima u auto, moto i karting sportu za 2019. godinu!

AMSS, SAKSS, MSS ''spustili zavesu'' na jos jednu uspešnu sezonu

  • 0
AMSS

Foto: FOTO TANJUG/FILIP KRAINCANIC

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS), u ponedeljak su u Belexpocentru u Beogradu proglašeni najbolji takmičari u auto, moto i karting sportu za proteklu sezonu i tom prilikom su uručene medalje svima koji su ostvarili vrhunske rezultate u 2019. godini.

Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama i uz spektakularan program, otvorio je predsednik AMSS Dejan Stojić.

- Dobro veče i dobro došli na još jednu proslavu u čast onih koji su sa najvećim uspehom okončali proteklu takmičarsku sezonu u auto, moto i karting sportu. Za nama je sezona u kojoj smo ostvarili neke od zacrtanih ciljeva – formirali smo reprezentaciju u kartingu koja se pokazala kao veoma uspešna na gotovo svim takmičenjima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i koja je predstavljala našu zemlju i na danima igara, svojevrsnoj olimpijadi auto sporta koja je po prvi put održana pod pokroviteljstvom Svetske automobilske asocijacije (FIA) u Rimu.

AMSS

Foto: FOTO TANJUG/FILIP KRAINCANIC

- Formirali smo i reprezentaciju u disciplini auto reli, koja će se od sledeće godine pridružiti ovoj ekipi kartingaša na još jednim igrama, i koji će zajedno predstavljati našu zemlju među stotinu takmičara iz celog sveta. Takmičarski kalendar za narednu godinu je bogatiji za još više takmičenja, zahvaljujući velikom broju onih koji su izrazili želju da budu domaćini i podrže naše napore da ovi sportovi budu zastupljeni širom naše zemlje, te im se ovom prilikom zahvaljujem na podršci koju nam pružaju - rekao je Stojić i dodao da će AMSS će zajedno sa SAKSS i MSS nastaviti da gradi i podiže nivo kvaliteta samih takmičenja i da pruža punu podršku našim takmičarima kako na nastupima u Srbiji tako i na međunarodnom planu, zahvalivši se ključnim institucijama na podršci koju pružaju.

U okviru Nacionalnog šampionata za sezonu 2019, okupilo se čak 68 šampiona i 12 šampionskih klubova iz auto, karting i moto sporta, koji su nagrađeni odličjima u svojim klasama i disciplinama.

Najprestižnije nagrade u auto sportu - zlatne kacige za osvojene tri uzastopne šampionske titule, ove godine pripale su šampionima Panić Danijelu u disciplini Auto trke na brdskim stazama i Filipović Draganu u disciplini Auto trke na kružnim stazama, dok je zlatna plaketa dodeljena klubu AKSK Crvena Zvezda u disciplini Auto trke na kružnim stazama.

AMSS

Foto: FOTO TANJUG/FILIP KRAINCANIC


AMSS

Foto: FOTO TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Najboljima od najboljih u moto sprotu, zlatne i dijamantske kacige dodeljene su, u disciplini Moto Klasik MK 50, Kenjereš Karolju, u disciplini Moto Klasik MK 250 Marjanović Stevanu, u disciplini Moto Cross ATW Crnjanski Zdravku i u disciplini Road Race 125 SP Gajić Nikoli, koji je ujedno, kao trostruki osvajač zlatnih kaciga, i nosilac najvećeg priznanja – Dijamantske kacige u moto sportu.

Predsednik AMSS Dejan Stojić i generalni sekretar AMSS Milan Nikolić ovom prilikom uručili su i specijalna priznanja za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji auto, moto i karting sporta u Srbiji v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmini Milošević, kao i automobilskom šampionu Pavlu Komnenoviću, dok su predsednik SAKSS Staniša Lazarac i predsednik MSS Božidar Mihailović specijalnim priznanjima nagradili i predstavnike najvažnijih institucija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove u našoj zemlji.

AMSS zajedno sa SAKSS i MSS u ovoj godini uspešno je organizovao čak 52 auto i karting takmičenja u 8 različitih disciplina, kao i 24 moto trke u 4 različite discipline. Posebno zanimljiva, bila je potpuno nova u svetu, a zahvaljujući AMSS i kod nas – disciplina Digital motor sport, koja nam je donela jednog šampiona koji je po prvi put stao rame uz rame sa svojim kolegama iz auto sporta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima