≫ 

"Šumaheru se izmenile kosti, organi i mišići, bio bi mrtav da nema novca": Jezive reči hirurga!

Ugledni neurohirurg iz Bolonje Nikolas Akijari izjavio je da legendarni vozač Formule 1 više nije ista osoba kakvom ga fanovi pamte

  • 23

Prošlo je šest godina od kako je Mihael Šumaher doživeo stravičnu nesreću na skijanju u francuskim Alpima, a javnost i fanovi legende Formule 1 i dalje nemaju pravu sliku stanja.

Informacije se drže u strogoj tajnosti, i tek ponekad procuri određena informacija ili svedočenje nekog od Mihaelovih prijatelja koji imaju priliku da ga posećuju.

U septembru prošle godine počela je nova bitka za Mihaela, kada je u strogoj tajnosti sa platnom preko tela i glave prebačen u Pariz na tajno lečenje matičnim ćelijama.

Brojni ugledni hirurzi bili su tada i dali su mišljenje o stanju Mihaela Šumahera u nadi da će moći da mu pomognu. Prvobitne informacije bile su dobre, međutim ugledni hirurg iz Bolonje, Nikola Aćari, smatra da je realno stanje Šumaherovog stanja loše i da je u životu samo zahvaljujući tome što ima novca.

Mihael Šumaher Mihael Šumaher; Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

- Organi, kosti, mišići… sve mu se promenilo. Mihael Šumaher nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida. Iako o njemu intenzivno brinu već dugo vremena, puno toga se promenilo u i na njegovom tijelu – od organa, preko kostiju, do mišića. Sve je to rezultat oštećenja mozga zbog pada koji mu se dogodio - tvrdi hirurg i dodaje da u ovakvim situacijama uglavnom nastupa smrt kod ekonomski slabije stojećih ljudi.

- Matične ćelije ga samo održavaju na životu - dodao je Aćari.

- Njegovo trenutno stanje zahteva pažnju 24 sata na dan. Oko sebe ima tim fizioterapeuta koji pokušavaju da pojačaju učinak duge i intenzivne nege kojoj je podvrgnut. Nemoguće je izbeći komplikacije poput mišićne atrofije, osteoporoze pa čak i poremećaja u radu organa. Ipak, sreća u ovoj velikoj Šumaherovoj nesreći je ta što ljudi slabijeg imovinskog stanja od njega u ovakvim situacijama umru, jer ne mogu da plaćaju tako skupo i dugo lečenje - naglašava Aćari.

Video: Za njega ne postoji kraj! Šumaher danas slavi 50. rođendan, a poklon od Ferarija mami suze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    2. januar 2020 | 16:24

    Polazim od toga da je i on zivo bice, covek ali 6 godina "ziveti" bolje receno muciti se tako...Da bar ima pomaka, da j3 bar pokretan ali realno da svako stavi prst na celo, da li bi vise voleo da zovi tako kao boljka ili da ga uspavaju... pitanje je dana, godine...Dokle bude imao novca, dotle ce ga drzati tako kao biljku...Pitanje je da li je on uopste i svestan realnosti oko njega...Zalosno u svakom slucaju, ali i to je mucenje i za njega i njegove bliznje

  • Manon Lesko

    2. januar 2020 | 16:47

    Savremena medicina nije uznapredovala dovoljno da najteza stanja izleci, ali je dovoljno razvila metode da u nedogled produzi agoniju.

  • Marija

    2. januar 2020 | 17:33

    Izgleda da DR, lepo zarađuje na tome što je Šumi još uvek živ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA